There was an error in this gadget

Saturday, 25 May 2013

Somlenization Zura...

Semalam merupakan hari yg amat bahagia bagi Zura.. Ape taknye... Semalam nikah... Giler x heppy... Welcome to de club syg oi... Da jd bini org da awk tu.. Pastu awk plak nk  resign.. Pasni xleh la nk g training same2.... Maaf la akk xleh datang di hari sanding awk.. Almaklum al... Ari ni awk sandingtapi geng2 yg lain kena kerja... nasib baik time awk nikah smlm kena hari Public Holiday... dapat la g....  Sronok dapat jmpe geng PI1M yg lain.. Mcm Siti, Kak Lyn & eyka... Dok borak2 tu rupe2nnye Kak Lin ade kait mengait ngan aku.... Kecik jek kan dunia ni.... :P

Thursday, 23 May 2013

Semalam...

Semalam appt aku kt spital... Alhamduillah layanan Doc smemalam terbaik... X mcm doc yg aku g sblm ni... Hehehe pape pun smlm dpt 1 bad news.. tapi mlas nk amik port... Skang ni just pandang kehadapan n fikir mase depan.... :P.... Pada Siti.. Tengkiu blnje akk makan kt MB,., walaupun x pasal2 kete kena saman... Hehehe dengan tunggu roti arab yg berjamnyer... Lalalala...... YAng penting smlm cuti dr memasak sbb makan roti arab..... Berbaloi tunggu roti arab hampir sejam.......


Tuesday, 21 May 2013

temujanji esok!!

Smlm spital kol aku.. Die ckp appt aku akn blangsung esok.. Jadi jangan nk tangguh2.. Sebabnye da 3 kali aku tangguh... Bukan sengaja ye nurse oi... BZ memanjang.. hahahah (padahal ass jek kot, bz ngalahkan PM) Bukan ape... time die bg appt time ngah bz.. Hari2 aku x bz x nak plak die buat appt... Hubby pun ckp pasni xde tangguh2 da... Adeh.. Nak x nk kena g jugak la esok.. nasib baik ade bff yg sudi nk g.... Siti Norain a.k.a siti yg keje 1 company ngan aku tp btempat di Triang.. Sok teman akk yek... T akk amik awk kat umah.... Tapi x  tau lg nk g kol bape.. Ngek kan... hahahahha

Interview

Alhamdulillah selesai sudah interview yang berlangsung kt tempat aku ni... pada yang da diiniterview pagi tadi.. Tunggu la jawapan... Kalo layak tahniah diucapkan... Pada yang x berjaya... Sila cuba lagi yek.. Belum rezeki korang lagi,..... Tapi korang sume the best la.... 1st time jmpe tapi da borak mcm da btahun2 jumpe... jumpe plak ngan aku yg banyak ckp.. hahahaha k la.. mls nk ebbel banyak.. tenet pun slow giler..... da......

Saturday, 18 May 2013

BEN ASHAARI : RELEVANKAH LAGI BLOG ?

Bosan-bosan ni aku bukak la Blog Abg Ben.. Dengan niat nak tengok Qhaliff yang bambam tu.. Skali Abg Ben buat segmen la... Aku join jek la... Bukan kena bayar pun.. Ye dak...... hehehehe

Relevankah lagi blog sbg platform perniagaan online jika nak dibandingkan dengan laman sosial media yang lain seperti Facebook , Twitter , Instagram , Keek dan lain lain ?

Pendapat saya adalah
Perniagaan online merupakan satu skop yang luas.. Ianya tidak terhad pada satu rangkaian sahaja. Sekarang kita didedahkan dengan pelbagai rangkaian sosial seperti blog, facebool, twitter dan sebagainya.. Tidak perlu timbul isu relevan atau tidak jika memperluas perniagaan online dengan cara berblog kerana setiap individu yang menjalankan perniagaan secara online berhak memilih cabang perniagaan masing-masing. Blog, Facebook, Twitter dan sebagainya adalah salah satu media online untuk mempromosi perniagaan masing-masing... Terpulang pada individu itu sendiri untuk memilih...


p/s.. pada yang berminat untuk join segmen ni boleh klik banner kat atas tu atau link kt bawah ni... :)

Friday, 17 May 2013

Muhd Farish Siddiq

Sekejap jek budak ni da besar.. makin bambam...lenguh tangan nk dukung.. Semalam jmpa... heheh X takut orang,... Sape amik die suka jek.. Kalo lepaskan kt bawah.. Die suka main golek2 kesana kemari... hahahha Comel jek.... Kalo org cium die, die akan rimas... hehehe hubby lagi suke mnyakat.. da tau budak tu rimas lagi die buat... pasni x tau bile nk jmpe farish lagi... Dulu jmpe baru abes pantang... Kali ni jmpe da pndai golek2.. Akan datang da pndai berlari pulak.... :P

Tepi tepi bos kecik nak lalu!!!

ALhamdulillah

Alhamdulillah.. Semalam mase ade di JB, Aku n hubby amik kesempatan skejap lari selaju boleh ke SSM... Berpinar2 mencari Menara Ansar kt Jb ni... hehehe Hubby yg slalu g JB pun btanya org.. APe tah lg aku yg mmg x pnah tahu jln di JB.. hehehe.. Setelah berpusing2 makan angin ( 2 3 kali pusing) akhirnya kami SAMPAI... hahaha... dan ALhamdulillah, kami da mula langkah permulaan... Dah selangkah kehadapan... Inilah permulaan masa depan kami... Ape2 pun kita berusaha utk yg lebih baik........ Harap sumenye dipermudahkan....


Tuesday, 14 May 2013

Aku bosan!!!


Nape ntah.. Aku mmg minat lagu stacy... Tapi x pernah pun beli album die... Hahahaha Skang ni lagu ni jd ringtone nset aku... Lalalalalala


Stacy - Bosan Lirik

Kelmarin ku lihat kau berenang gaya kuak dada
Kau berjalan megah sungguh sasa
Perasaan kau superman

Semalam ku dengar kau bercakap kosong tak
Berakhir
Kau memaki hamun orang lain
Perasaan kau superstar

Tak sangka hanya sekelip mata ku jadi begini
Aku..

Bo bo bo bo bosan
Aku Bosan
Dengan bla bla bla
Mulut mu
Cukup malas aku
Dengar alasan mu
Kerna aku terlampau
Bo bo bo bo bosan

Mengapa agaknya ku menganggap
Kau berlagak kaya
Pakaian tak pernah bergaya
Namun ku tak percaya

Ataupun aku yang selalu suka
Bertukar angin
Bersifat tak pernah puas hati
Tak mungkin dan tak mungkin

Aku bosan
Dengan wa wa wa wa wa
Mengada
Aku tak peduli
Biar kau dibuli
Kerna aku tak tahan
Bo bo bo bo bosan

Bosan dengan perwatakan mu ini
Bukan dengan fizikaliti
Kau ingat aku salah
Tapi aku….
Selalu mengalah
Dengan kamu…

Paling aku benci
Bila tawar hati
Jangan buat aku bo bo bo bosan


LUNCH TODAY!!

hahaha hari ni aku lunch kfc.. Sebabnye.. Ntah.... Tapi teringin nak makan... Hahahaha.. X kesah la... Dugaan btol nak smpai... 2 kali pusing cr parking.. Nasib baik pekerja diorg baik2 belaka.. Aku beli take away jek... Makan kt tmpt kerja.... Sape nak angkat tgn!! tgal plastik ngan kotak kosng jek ni.....


Tunjuk ajarku SIPOOTTT SEEDOOOT... Slurpp!!!

Hahahah teringat ayat JOZAN dalm MaharajaLawak Mega... Smlm aku cuti dr memasak... Sebabbnye hubby aku da beli lauk kt kedai.. Die ternampak ade siput sedut masak lemak.. Die tau tu peberet aku.. Tu yg die beli... Tq yek encik hubby... walaupun die x mkn tapi die beli jugak untuk aku... Slain sipot sedut, die beli lauk lain... kangkung goreng belacan... yummy.. n aku masak telur dadar jek.. sbbnye laki aku x makan siput sedut.... Abes kat aku sorang jek semalam... Hehehehe........



SEGMEN KATHY MENCARI BLOGLIST MEI-OGOS

JOM SUPPORT SEGMEN BLOGGER KATHY..

Aku join ni bukannye ape.. Saje nak menambahkan kenalan.. Lagi pun member kat blog x ramai... Sedey tu... hahahha..... Saje jek join... Bukan kena bayar.. X salah kan kan kan........ untuk mhilangkan bosan dan untuk emnambahkan kenalan.... dah.. aku mals da nak bebel panjang2....

Coklat Dibuka untuk Tempahan.....

Pada yang berminat untuk membeli coklat... Untuk Hantaran perkahwinan, Birthday, pertunangan, Hadiah atau sebagainya.. Boleh hubungi owner coklat itu sendiri iaiti SUHANI di talian 017-7558004...
AKU ni tolong promote sbb Suhani ni my BFF aku mase skolah menengah.. Da 13 tahun da persahabatn kami terjalin...... Da sblom aku bebel panjang... korang jengah2 ler gambar kt bawah ni... Mane la tahu berkenan........


Saturday, 11 May 2013

Isi borang kerja sana sini

Skang ni makin banyak tawaran kerja.. aku x melepaskan peluang.. Isi la kan.. Mane tahu kot ade rezki ke... X salah kan kalo nk mcuba utk perubahan hidup kita.... Pape pun ni sume bgantung atas diri kita... Dalam pada tu aku smpat mnyelit 1 borang utk further degree.... hehehehhe.... try jek la mtak.. Mante tahu dpat... Cuma hubby aku kata pasal smbung blaja tu die suh hold dulu... Adeh.... mcm mane tu.........


Jiwang di pagi hari

salam sume... bekerja di hari sabtu membuatkan aku bosan... hahahha menunggu member baik aku datang... leh gosip2..... sambil tunggu die datang tu ape kate layan lagu jiwang ni.... best ape lagu die.....

http://www.youtube.com/watch?v=h_Gvf92NIZQ

Monday, 6 May 2013

Lime blog dari COOLBLOG

pas lunch td g coolblog.. pekena Lime blog... sedap wei... demam?? sakit kepala?? abaikan seketika... lepas makan br ingat balik pasal sakit.... hehehehhe.... encik hubby jangan marah k..... :) bercoolblog bsama Cik Siti yg x lama lg akan bergelar PUAN....





1st time mengundi

Semalam 5 mei 2013 berlangsungnya PRU yang ke 13... Dan disni aku dengan pertama kalinya pergi mngundi.. excited la kan... hahhaha.. nak tahu undi aku..  x bleh... undi saya adalah rahsia... tempat mengundi aku di Sekolah kebangsaan Sri Pantai.......... tunggu 5 tahun lagi plak br g ngundi....