There was an error in this gadget

Friday, 30 August 2013

event merdeka raya bersama Tadika Kemas

Semalam hari yang amat bz... Ape taknye sambutan merdeka raya bersama adik-adik sekolah tadika.... Sambutan yang diluar jangkaan.. Aku ingat smbutan ni hanya melibatkan PI1M, Pelajar n guru mereka... Skali datang.. humak aih..... Mak ayah pelajar pun ade skali... Siap keta PDK kawasan Tg Genting pun dtg kau... Ketaq jugak la nak handle......... ok2... berbalik pada event..... Acara perta pertandingan mewarna 1 malaysia, event yang ke 2 pertandingan puzzle... seterusnya teka jumlah logo malaysia n games terakhir pertandingan baju raya tercantik... nak ckp byak pun x guna la....... hehehehe layan.............

















Malam tadi berjimba lagi!!



Untuk kali ebrikutnya.. Kami berjumpa lagi.. Tapi kali ni kurang sorang... Sebabnye Siti ade dinner dengan family die... Celebrate besday adik die.... Tapi malam tadi kami celebrate juga.. Selebrate besday Sue... Bermandi tepung kau!! PAstu mula malu nak masuk bank.. Sebabnye da penuh tepung 1 badan... Padan muka ko dik... Yang x tahan tu siap main peluk2 lagi,.. Hahahahaha...

Malam tadi lokasi berkumpul diPakcik senyum aka kepci.... PAstu epergi ke karnival... Dari kepci hingga ke karnival.. X henti2 potpetpotpet... DAn akhirnya sue kena prank kt tmpat parking keta.. hahahahah suke2.... k la.. layan jek la gambo..... untuk su... kalo pakai baju shenta hati abg... akk pasti guling2 ketawa bdekah2... hahahahaha.....



Lokasi perjumpaan... Melantak puas2 dulu

Makan Kepci tapi ade bubur marrybrown???
Orang yang akan bermandi tepung sebentar lagi....
makan puas2



Bukti Sue kena baling tepung

Anda terkena!!

Die dah kena pastu main peluk2 orang plak!!

Terimalah ujian ini dengan REDHA!!

Weeeee.. Kurang sorang

KAli ni kami berlima

penat tahan senyum

Before balik smpat citer pasal hantu...

Tuesday, 27 August 2013

Nada Murni - Di Pondok Kecil



Sedih sangat dengar lagu ni... Kalo dengar scra automatik air mata mengalir... Lg2 skang abah da xde......

Friday, 23 August 2013

Bila rakan sekerja bergabung!!!!

Malam tadi kami bgabung... menggabungkan PI1M teriang, Tg Genting & Nitar.. Dan bile bgabung mcm menda yg x dijangka terluah... dan akhirnye dapat ayat2 baru n aksi2 baru.. ketawa hingga xde perut da rasa... Bila da kekenyangan makan beger bakar, makan plak durian n manggis yg disponsor oleh Manager Teriang... Rojak n lontong... sekali lagi LONTONG ye.. Bukan LOTONG.... hahahaha
Malas nk citer banyak... asyik tersenyum jek memikirkan gabungan malam tadi... hehehehe layanz....


Durian lagi...

Geng CBC

Kami bergabung!!

Org ngidam buger bakar!!

sodap!!

senyum!!


gambo same2

Acara makn durian dimulakan

Makan sampai pengsan



Beger bakor ko!!

Pekena Durian!~!

Pas makan
Aku pun terkena!!
Mangsa prank

Kak Wawa & Aku (lari dari tepung)
MAngsa akan datang!!
Bukti kena prank..
Bergambar sebelum balik

Tuesday, 13 August 2013

Raya ke 4 di pontian...

Raya ke 4.. aku bsama adk bradik hubby... konvoi beraya ke Pontian Johor.... Beraya diumah bekas kak ipar diorang.. (sebab arwah abg hubby aku da meninggal) hubungan still rapat.. Lg pun bekas akk ipar hubby tu bukan orang lain... die tu sepupu ngan arwah abah aku... jadi kait mengait da skang ni.... Kami btolak dlm kol 10... 4 biji keta.....sronok beraya beramai2 ni kan kan kan...............
Riang Ria raya.... umah orang da mcm umah sdri da ini budak

Jalan jem ko!! 

singgah kota tinggi  jap makan roti n sup campur.... kedai sume penuh....

Jalan sana sini raya ke 2 & ke 3


Ha,,, Raya ke 2 kami konvoi beramai2 ke melaka.. g umah ayah Mad.. family aku jek 2 buah keta... x tmasuk sepupu sepapat aku... keseluruhan 7 bijik keta kot kalo x silap...  Pegi umah ayah pun bukan ape... Da lame x jmpe... Last jmpe mase aku kawen bulan 12 dulu....Lg pun anak ayah, Abg mi sakit (sepupu aku jugak) jadi x salah kali bziarah kan.....Kami tdo 1 malam di melaka.. Tdo di homestay... Malam tu kami buat prank bday utk kazen kesayangan aku... Birhtday die 8hb... tapi kami surprise kan die buat 9hb/... abes bmandikan tepung smpai sliper2 pun putus..... hehehehe sronok mmg sronok.... Mlm kami buat bbq.. makan sate, udang n lamb.... sodap wei... aku sememangnye peminat tegar lambchop... hehehehe.. Pada nekmah,,, hpy bday cousin.... jgn disangka air yg tenang xde buaya.. Ape ko hengat membe2 jek boleh baling tepung kat ko Jah,... heheheh ... raya ke 3 kamo singgah diumah kenalan sepupu untuk beraya.. (yg btulnye nk makan jek).. pastu masing2 bpecah... aku trus balik ke mersing... da mls nk citer banyak.... layan jek gmbar nie.....

Ayah Mad... Pak Cik Aku ler....



NAzirah n aku (kami cousin)
with kak yun....
Kami di raya ke 2
with lala

Si Cilik aisyah yang banyak bertanya

Keluarga aku n keluarga ayah
homestay yang kami sewa

budak yang bakal kena prank bday malam tu...
Ini dia muka lepas kena prank... hpy bday cousin.... 
Makan bsama

dipagi hari.. saki baki tepung untuk prank naimah... hahaha
tunggu mase nk check out jek...

Beraya di umah kenalan sepupu.. Cik Apaw lawan baby tecik smbil buat duckface..