There was an error in this gadget

Monday, 1 April 2013

Laksa lemak

punya lah semangat aku nk mkn nasi minyak kt umah akk aku... skali pergi x masak lagi da.... rupe2nye die masak utk makan malam kang... hahahah perut da bbnyi lapor... akhirnye aku g kedai.... niat dihati nk makan laksam.. tp apekan daye xde.... jadi beli la laksa kuah lemak.......



lagi pedas lagi best....

berhenti kerja???

ntah la.... aku ni jenis x tetap dengan satu2 keje... lg selesa untuk bkerja sdri (meniaga) cuma skang ni kna bertahan untuk mcari modal.. dan untuk menampung mane perbelanjaan yang kurang... buat mase skang ni aku kna bayar duit keta... 8 thun lg tu.. lame,.... n aku bcadang nk meniaga kecil2an.. if aku da brnti keje sini pun... aku ade plan.... cuma kena sabar jek dulu wat mase ni... encik hubby pun ckap x yah brnti lagi.... tunggu ekonomi die kukuh sket br aku leh brnti....



Fahim

setelah hampir seminggu x jumpe budak ini... br td bkesempatan... skali jumpe x nak tdo kau!! mata dah merah tp still x nak tdo.... tetap nak main jugak......


Fahim...

Hadiah kawen

Puncanye mcm gini..... Aku, hubby & ain teman mak aku g cari baju cameron... tibe2 ain ternampak baju couple... sehelai ditulis LO & sehelai lagi di tulis VE.... ain tye aku.. 'Mak su, knp ejaan LOVE tu terpisah jadi 2 helai baju".. aku pun menjawab.. "itu baju untuk suami isteri... Kalo suami pakai LO.. isteri pakai VE.." Barula LOVE tu bercantum.... Ain pun x tanya banyak.. lepas mak aku pilih baju.... kitorang cari makanan.... n then balik hotel....
Keesokan harinye, masa dalam perjalan balik. kami singgah lunch.. lepas dari lunch.. ain tibe2 datang kat aku dengan bungkusan plastik.. die ckp jgn bukak... ni adiah kawen... Aku terkedu.. adiah ape plak ain ni bagi.. siap warning tu.. "jgn bukak kt sni.. Tu adiah kawen mak su & Pak su" masuk jek keta.. aku tengok... tu baju couple yg die tanye aku semalam.... rase terharu pun ade.... pape pun thanks ain... Maksu sayang Ain....


Inilah bajunyer....

Boh Sungei Palas

rase tenang jek tengok kehijauan pokok teh... lagi2 dapat minum Kt sini... dan mate pun berbling2 bile tengok harga..... mak aih... kurang bape hengget jek RM100.... kt sni jugak la filem Ombak Rindu di lakonkan... (amik mood ko!!) hhahahah
Kehijauan ladang Teh

Minum sebentar.. 

Menuju puncak!!!

Mesin Kisar teh

Ain, Anas & Paksunyer

Cameron Highlands

macam mimpi jek aku g sini... hahahah thanks yek pd abg Nan & Kak Wa... X lupe jugak Abg lem & kak Ada... JUgak utk 2 org budak nakal Ain & Anas,.,... Next year kite nk trip kemane plak??? hehehehe

Berjalan sana sini

Mesin untuk wat TEH



Orang lain semput mendaki die sempat possing



Ni mase petik strawberi

Star Regency Hotel

1st time g cameron highlands... seumur hidup aku.. ni al dpt jejak kaki kt sni... Hubby pun same.. pape pun thaks pd abg aku "Hanan & Kak wa" sbb sponsor percutian ke cameronm... kirenye ni family trip la.. x lupe jugak utk abg lem n kak ada yg mnyeertai trip ni.... pic x byk sgt sbb pic ni dalam tab aku.. gambor belambok2 sume dalam lappy aku kt umah tu....... tapi keadaan hotel amat ler sadis... sorry to say la.. hope kak wa N Abg nan x kecik ati. 1st, lampu tdor, 2nd wifi.. 3rd tv bkaler2... hahahah tp tv aku x smpat amik gmbar... 

Keadaan lampu tidur yang tunggu mase jek...

Free wifi.. atok die.... wifi kt lobby.. tu pun 2 bar.....