There was an error in this gadget

Sunday, 29 September 2013

Mencari dan terus mencari...

Hurm... Salam semua... hari ni aku nak citer pasal cari kerja,... bagi yang dah bekerja... X salahkan kalau nak cr kerja lain yang lagibaik.... bagi yangxde kerja n inginkan pekerjaan... jgn lah memilih kerja sangat.. tau ;a awk orang tu br lepas grad... jadi nak keje paling cikai pun kerani... Xleh macam tu dik non.. Kerja la mane2 dulu.. pasaraya byk.. kedai2 biase banyak... Cr rezki yg halal... kerja mane2 dulu... Bile da dpt yang lagi ok barulah bhijrah.... Mcm aku ni.... Walaupun sudah bkerja skang ni... Aku still mencari kerja yg lagi bagus... Slag x dpt selagi tu aku x brenti..... Ye la... kalo aku brnti, skali kerja yg diharapkan tu x dpt.. x ke nganga jek dok umah.... keta sape nk byr?? ptptn?? asb???

Pengalaman kerja aku.. xde la banyak mane... bermula kerja dikedai baju... Aku kerja sebulan n then aku dpt masuk form 6... Pas abes form 6 aku x keje.. aku tanam anggur... sebabnye mase ni aku duk kt umah dlm kampung... n umh aku jauh dr jalan besar... xde transport utk balik keje.... kalo keje psaraya kompom balik mlm... Jd mane ade bas kol 10 malam... bas last pun kol 5 ptg... setelah hampir stahun aku duk umah aku g smbung blaja... Mase aku smbung blaja ni aku ngan mber2 aku sepakat wat keje part time kt pasaraya... masuk kol 6 balik ol 10 mlm.. tp aku hya btahan sebulan... Sbbnye... aku x leh nk blaja... Jd baik aku bhenti..... Pas aku abes blaja aku kerja di Hari-Hari.... MAse ni gai amat lumayan...Aku sm[pat kerja 3 bulan... Sbb pas aku brnti aku btunang n aku ditawarkan kerja dengan Abg zam n kak Sal... gaji rendah sket dr hari2.. Tapi ok lah kan dr aku mnganggur..... Aku keje dlm2 3 bulan jek kot pastu ekdai ditutup.... sbab kedai xde sale sgt... huhuhuhu aku pun trun la kuantan.... Isi form keje kt KPJ Kuantan... Smntara tunggu tu aku kerja dikedai kek.... 2 mgu jek aku keje di kedai kek, aku dipanggil kerja kt KPJ sbagai Receiption Cum Clerk... Akux  snggup keje sni.. Bukan salah kite pun kite dimaki dimarah.. Aku abeskan kontrak 6 bulan n then aku balik mersing kerja ngan kazen aku... mniaga kedai mkn kau... smpai la aku dpt kerja skang... kt Pusat Internet 1 Malaysia.... Diam x diam lg beberapa hari jek genap setahun aku keje sni.... Alhamdulillah... tapi aku masih lg mcuba mcari kerja lain..... :P

x jemu mencuba...