There was an error in this gadget

Wednesday, 22 January 2014

Pekena burger....

Malam tadi.. berpakat dengan Salwa... nak pergi makan burger... Aku layankan ajek la.. Almaklumlah die berpuasa... Plan awal mcm-mcm nak mkn.. burger, tosai,roti canai n bla bla bla... Da smpai di tempat kejadian... Hanya beli burger tower (apentah name die.. panjang sgt) n coolblog saje... hahahaha Burger tu pnye la besau... Berbaloi ngan harga die RM9.50.. ade cheese, 3 keping daging burger, 2 biji telur dan 2 hotdog... Mula2 plan nk beli 1 sorang.. Tapi memandangkan burger tu besau sgt.. Aku share ngan Salwa.... itu pun x terhabis... tp tpaksa habiskan... beli pakai duit tu... Lg plak sume nk kena bjimat cermat skang. Makan burger ni pun amik mood ditepi pantai.. Hahahaha konon la kan....dok tgh mkn burger tu hujan da renyai... ape lagi.. kelam kelibut lah mkn.... konon plan nk balik... skali same destinasi plak dah... aku g 7e... die pun menuju tmpat yg same.. aku cr topup... die cr roti.. da siap berbeli kt 7e... kitorg stay kt depan 7e... ntah bape lame ntah,.. da pnat n lenguh kaki bdiri baru lah reti nk balik,... hehehehe.. burger yg aku mkn tu sedap gak.. mlm ni nk g cari lagi ngan hubby.....


Tuesday, 21 January 2014

Bila si ngok ngek bergabung

RAse mcm udah lama x keluar same... Pekena lambchop same2.. Pekena durian dan manggis di pantai Mersing.... Main baling baling tepong untuk si besday... Hehehehe nk buat mcm mane... MAsing masing duk jauh... KAdang time jmpe mesti x  cukup sorang... Hehehehe Next time punye pjumpaaan.. Ntah bile... mAsing2 sume fokus kerja... Hehehehehe Bese la sume giler kerja... (sangatlah kan)... k la... saje jek update entri ni.. mhilangkan bosan sbb ari ni kerja sorang.. Manager ngok ngek tu OD ari ni.....





Merindukan mereka....

Huhuhu ntah tiba2 rindu diorg 3 bradik ni... Ain, Anas n Azhad..... LAst jmpe pun bulan lepas...  Si Ain diam x diam dah darjah 2... Sekejap jek masa berlalu.... Anas pulak dah 6 tahun.. Dan si kecik Ajad ni baru 5 bulan... Baru 5 bulan.. Tapi bdan semangat mcm baby 9 bulan. Maksu n Paksu nkc ri baju pun kna tunggu datang kuantan br boleh beli... Takut beli nanti x muat pakai......

*sumber gambar dr fb mommy diorg... hehehehe

Ain Hana Syafiah

Anas Haikal

Azhad HArith

Monday, 20 January 2014

Dah lame nak sambung...

Semalam tergerak hati nak beli paper... Skali selak nampak iklan untuk smbung blajar... HAri ni  bermulanya pembelian no pin di BSN.. Rase mcm nk try.... PAstu kejap kang rase malas.... Tapi nak sambung lagi.. PAstu kejap kang fikir baik kerja aje... PUsing pening da ni... huhuhu.... Ni kang ikut gerak hati.. Buatla aku termasuk BSN tu kang... mmg aku beli la no pin tu.... huhuhuhu...


dah berkurun lama... BAru habis baca....

Sudah sebulan aku beli buku Warkah Buat ISteri tulisan Abg Abil yang merupakan suami arwah Kak Gee a.k.a DIM Duda IDaman Malaya... Hehehehe Hampir sekian lama baru malam tadi aku abes baca buku tu,..  LAme kan.... hahahah nak buat mcm mane.. kekangan masa... (mcm bz sangatlah kan)... hehehehe Pape pun arwah Kak Gee bertuah sbb dapat suami mcm Abg Abil.. Sanggup jaga hngga ke akhir hayat... Utk Abg Abil.. Good LUck,.. Banyak lagi pengalaman yang perlu ditimba di masa mendatang.......


Sunday, 19 January 2014

Punc kereta xde aircond.,.

Nasib baik la suami aku ni pandai sikit-sikit pasal kereta... jadi suh la die tengok sebab kereta aku xde aircond.. Hubby cek rpanya ade bocor... Die xde mase nk buat.. Jd die suh anta kedai.... RM200 gak melayang gantikan benda yg bocor tu.... Mcm tau2 jek bulan 1 ni asb kuar.. kena saman la, ganti paip aircond la... huhuhuhu... nak buat guane... Nak x nak kena la bayar.. Ye dok.......




Happy family mecari kepah

Petang semalam.. sepupu sepapat, mak cik, pak cik termasuk lah mak aku g mencari kepah.. Bukan kepah jek dapat... Gonggong... kerang, siput dan beliung.... xde la banyak mane tp cukup la untuk dibuat lauk... Aku dpt join pun skejap jek.. Tu pun pas aku balik keje... Hehehehe Pasni ntah bile dapar bkumpul mcm ni lagi..... Tunggu family day bulan 6 ni insyallah...