There was an error in this gadget

Tuesday, 10 December 2013

attend wedding sue & Epu

Slamat pengantin baru diucapkan untuk Sue dan suaminye... Majlis nikah diadakan pd 6 hb lepas asar... Malamnye malam berinai dan kenduri besar pd 7 hb.. DIsebabkan kekangan waktu bekerja.. Kami geng2 CBC dtg malam berinai.... heheheheh 3 CBC da bkumpul... Triang, Tg Genting n Nitar 2... Bile sume da bgabung mmg la havoc.. Apetah lg Mak pengantin yg kuat melatah... Siap ade joget lambak ko..... heheheheh Tu br malam berinai... hehehehe memang sangat meriah... Untuk Cik Yah.. tengkiu sbb bg goodies bag... hehehehehe





celebrate bday hubby

Celebrate da lame da... baru ari ni ade mase nk update blog.. hahahah zb benor gayenye... 30 nov br bi bday hubby yg ke 26.. N aku celberate kt KFC... Oleh kerane die ni c mkn cake... Jd aku x beli la cake... Aku tempah jek coklat ngan Kak Hana.... Sedap tu... Lalalala..... Ape2 pun smga panjang umor n murah rzki dan smga hubungan kite bkekalan dunia akhirat.... Amin.....











Belangkas....

Lepas balik dari interview ari tu terus cari tempat makan.. Lapar dah perut ni.. Alang2 da smpai kota tinggi aku ajak hubby g makan kt Kedai belangkas Mahkota... Belangkas memang terbaik... Harga masih harga kasih sayang lagi..... hehehehhe lain kali leh ajak g sini lg......
Belangkas....

Exam di MDKT

& disember baru ni bersamaan hari Sabtu.. Aku dapat panggilan untuk menduduki peperiksaan bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 Di Sekolah Menengah Tun Habab Kota Tinggi... Exam ni ade 2 paper... Paper pertama exam uji IQ.. Paper ke dua exam Pengetahuan Am.. Alhamdulillah sumenye berjalan lancar..

SUrat panggilan exam

Paper ke 2.... 


Memang port penjuru dan belakang...

Suasana dalam dewan exam...

Tuesday, 3 December 2013

Banjir di PI1M Sri Damai

Hujan x berhenti selama 2 3 ari ni menyebabkan banyak umah n kawasan yang naik air... Begitu jugak kat tempat kerja member aku... Walaupun 1 company tapi kami bbeza cawangan.... Banjir ni blaku kt Sri Damai Kuantan... Dah la penuh barang2 komputer... huhuhuhu.. Selok la bile da surut sok nk kemas semula.. Kat tmpat aku ni plak kena berjaga2... Almaklumlah berdepan ngan pantai Mersing.. Dan PI1M aku seblom ni pernah diwartakan sbgai lokasi pindah.... Tp Alhamdulillah cuma kampung yang terdekat seperti Air Papan n Tenglu jek yang perlu pindah... Penduduk Kg TG Genting masih berjaga2.... Hujan pun dah berhenti ni... Tp x tau la jap lg kan........

#gambar oleh staff PI1M Sri Damai... -Norman Rashid-

depan PI1M Sri Damai

Dalam PI1M Sri Damai

Friday, 29 November 2013

Bila bz melanda

Hamek ko,... Esok da 30 hb.. Maknanye esok lg banyak keje nak dibuat... Untuk menyenangkan tugas esok... Maka ari ni aku kena mnyiapkan keje2 yang perlu dibuat report... mcm report class... event n paper work.... Humakaih.. Ni pun da lenguh da jari2 comel ku ini.. hehehehe Br buat report event,,,, Report class x siap lagi... huhuhu.....

Thursday, 28 November 2013

Kemaruk benda ni....

Dimane2 kedai atau pasaraya yang ade letak mesin ni.. Aku x kan melepaskan ngabiskan duit kt sini... hahahah da mcm kebiasaan pulak... Dpt plak hubby yang 1 kepala.. kalo die ade aku yg x dpt main... X kire la jmpe mesin ni kt mane2 pun... hehehe tetap x kan melepaskan peluang...;..

Inilah mesinnya....
Antara koleksi yang ade...



Kemeriahan Bazar Karat JB

hehehehe Aku slalu bjalan ke Bazar karat JB... Slalu pergi lepas mgrib.. Yelah.. aku balik ekrja kan pukul 6 petang.. Magrib skang pun da pukul 7 kan... Tujuan utaman kalau g Jb ade lah bazar karat.. Sebabnya.. suka dengan suasana kat sana... Kebanyakan barang yang aku nak ade jual kat situ... Kadang2 jalan ke BAzar Karat hanya sekadar cuci mata... Hehehehe.. Inilah rutin kami... dalam sebulan sekurang2nya sekali kami smpai ke sini..... Kadang2 xde beli ape pun... Hinggakan ade abang2 yg berjual kat sane ade yg kenal kitorang,.... hehehehe kire mcm pelanggan tetap gitu.... hehehehe






Tuesday, 26 November 2013

interview lagi

21 nov baru2 ni aku interview lagi di Pej Belia dan sukan Larkin untuk jawatan Pembantu Tadbir kewangan.. 10 orang yg layak untuk diinterview dan yg datang hanya 7 orang dan aku org yang terakhir.. jenuh jugak nk menunggu turn aku bila sorang-sorang hampir 40 minit diinterview... hehehehehhe Alhamdulillah sume bjalan lancar dan tunggu jek la jawapan samada aku ni layak atau x....


event 24.11.2013

Baru-baru ni PI1M aku mengadakan hari keluarga bersama dengan penduduk kampung atas kerjasama JKK kg dan SRS kampung Tg Genting.. Sangat Meriah.. hehehehe Banyak acara yg dipertandingkan.. Mcm boling pantai, rebut kerusi, anyam ketupat, raut lidi penyapu, masuk benang dalam jarum, tiup belon n banyak lagi lah... Amat meriah ok... hehehehe










Blog dah bhabuk sana sini

Assalamualaikum... hehehehe sudah agak lame x mrnjngah blog yang serba kekurangan ini... Kekangan waktu.. hehehehe Sibuk ngan keje... Event.. Class... Interview... Kalo smpat aku akan huraikan yek... hahahaha tu pun bgantung pd keadaan line yg agak slow ni.... hehehehe k la.. bg aku wat keje dulu.. pastu br aku hapdate blog k....

Thursday, 31 October 2013

Audit oh audit

Alhamdulillah... selsesai audit kt PI1M Tg Genting... Xde pape masalah malah dipuji lg oleh SKMM dr KL... Alhamdullillah.. Orang2 DiGi dr KL pun ok.. Ramah Tamah.. hehehehhe pasni leh bjimba sakan..... Sakan ke?? hahahahaha

Semasa audit dilakukan

Bincang nk lunch kt mane....

Tuesday, 29 October 2013

Alfatihah untuk biras aku

Malam tadi dapat satu berita yang amat mengejutkan... Biras aku Allayarhamah Norhidayah MAhadi telah menghembuskan nafas terakhir di HSA JB... Dikabarkan arwah terkena penyakit jangkitan kuman dalam darah... Br petang semalam hubby call bg tau yang arwah admited kt HSA.... Plan pagi ni hubby nk g melawat... TP da sampai masa die... Die pergi dulu... Arwah dibawa balik ke rumah kat Perling dan dikebumikan dekat Tebrau.. AKu x leh nak g... HQ x bagi cuti dan rakan sekerja plak x nak bagi tukar OD.. Kite bukannye tau orang tu nak meninggal dia... Alfatihah untuk arwah.. Sian Abu anak arwah... Macammnae die nak menjalani kehidupan tanpa ibunya.... Untuk Abg ipar aku a.k.a Johan... Tabahlah menghadapi dugaan ini.. Kuatkan hati demi Abu.... Semoga Kak Dayah tenang kat sana...

Dekat bawah ni pic Arwah bersama suami dan anaknye.. Pic diambil mase wedding aku bulan 12 tahun lepas.. Alfatihah untuk arwah

Alfatihah.....



Tuesday, 22 October 2013

Coconut shake klebang

tetiba teringat coconut shake klebang.. dulu g pun dengan Kak Sheema... Kesedapan die tu x dapat ditandingi mane2 tempat... huhuhu bile mau g melaka lagi yek... banyak kali turun melaka pun x abes ronda2 lagi kan.....
Kak Sheema sebagai tourist guide... hahahaha

Hepy bday my bff

Hepy bday yunk... Smga panjang umo n murah rzki... aku syg ko ketat2..  hehehehe 11 tahun mengenali mu.... banyak benda suka duka kita lalui bsama.. dan inilah yang dinamakan sahabat!! Kekal bsama walaupun rintangan yang mendatang.....




celebrate my besday

dua hari berturut-turut bjalan... 1st 18 oktober ari tu.. aku balik keje jek terus siap2 n g jb... ronda pasar karat.. tp xde rezki kot.. banyak kedau yg tutup sbab hujan... pastu lepak mcd Tiram... pastu 19 hb mlm tu kami bgerak ke kluang... punca utama nk cari sandal... hadiah hr jadi la kononnye.. hehehe pastu singgah funfair kt kluang,,, saje ngabeskan mase suka suki disini.... da puas dok sni bau la balik mersing..... weee..... suke2... tengkuiu encik hubby sbb clbrate bday sy... walaupun tanpa kek.. tp tu sume x pnting.... yg pnting sntiasa ingt bday sy... kan..... hehehehe

hadiah bsday.... serba purple....

setahun yang lalu...

Setahun yang lalu saya mendaftarkan diri sebagai salah sorang staff di CCMSB dan bekerja di Pusat Internet 1 Malaysia di tanjung genting.. Memandangkan mase tu tanjung genting belum dibuka.. Aku dihantar training di Teriang Besar.. Dan orang yang same2 training ngan aku ialah Siti Norain a.k.a siti..... Oleh sbb mase tu kami bdua jeks taff br jd hubungan tu jd rapat la kan.... sekeja jek setahun aku keje kt company ni.... Buat amse ni.. kerja sini la tempat kerja yang paling lame aku kerja.... slalu paling lama pun btahan slama 6 bulan... heheheheh Alhamdulillah..... Layan ajek la gambar2 setahun dulu... gmbar aku n siti... gambar before kawen dulu.... hehehehehe






Thursday, 17 October 2013

Cucu terbaru lagi..

Semalam dapat eprkhabaran gembira... Aku dapat cucu baru lagi... Anak kak Kodip n abg Sham (emy) da slamat melahirkan baby boy yang comel lote.. Cuma x tau bile ade kesempatan nak g tengok... Aku pun x tau si Emy ni bpantang kt mana... Kt umah mak die di kUantan kah? Shah Alam kah? atau di umah mertuanya? Ape2 pun tahniah.. Bertambah lagi waris kami...... Sekarang ni yang lahir tahun 2013 (ank2 sdra n cucu2) ade 10 orang... 3 perempuan n 7 lelaki seperti yang dikhabarkan.... Tahun 2013, dengan kelahiran 10 orang baby setakat ini... mengalahkan team kami pada tahun 1987.. dimana seramai 7 orang (kalo x silap la) dilahirkan.. dan salah sorgnye ade lah aku... hehehhehe.. k lah.. Layan gmbar baby baru... Anak Emy & Azizi.........

belum diberi nama lagi,...

Buah delima banyak khasiat...

Mase perkumpulan sepupu sepapat pak cik n mak cik di umah kak Ana.. Aku dapat something dari Ayah Mad.. Die bagi aku 3 biji buah dellima untuk diminum airnya... Salah satu ikhtiar untuk Mendapatkan anak.... Caranya rebuas buah delima (yang biji2 tu.. kulit die x payah) sebijik untuk dibuat minum.. Rebus hingga buah tu xde rase baru rebus buah yang baru... Thanks ayah sebab masih ingtkan ank sedara mu yg comel loteh ni... hehehehehe.....

Putih2 melati.. merah2 delima......