There was an error in this gadget

Monday, 12 August 2013

ziarah lebaran...

raya pertama.. diam x diam 10 buah umah kami jelajah.. Sorry pada yang dtg umah tp xde orang... Almaklum la kami da kuar awal2... Hehehehe... Ok 1st umah kami ke umah mak long.. Pegi jalan kaki jek sbab umah kami 1 taman.. cuma berbeza lorong.. Xpe2.. exercise sket yek di pagi raya....

Konvoi jalan kaki ke rumah Mak Long

Adik & Kakak
Umah Mak long


Jiran seblah umah
Melawat abah, Pak Long, Mak Jarah, Opah, Tok bak, n lain2
Umah cik Khalid... Seblom ni g umah mak ngah tapi xde orang


Umah ayah cik Khalid

Umah Pak Awang n Mak Minag


Aku & Yaya

Terus ke Umah abg ipar aku.. Tapi abg aku yg jd model

Umah adik angkat hubby

anak2 sedara

Umah kak ana... 

umah terakhir.... umah abg taufik....

1st raya

kali ni aku nak citer pasal raya pertama..... biasa la kan di pagi raya.. g semayang raya, bermaafan, gambar sakan, makan2 pastu baru g beraya umah sedara mara.... weee.... raya tahun ni x bape nk sronok sgt la kan.... Tapi ttp disambut walaupun sederhana...... Layan.......

Kami adik bradik

Menantu n mertua
aku n hubby

MAk n Yie


Abg Lem n KaK ada

Abg Nuar, Kak Apip n Yie

Abg Nan n Kak Wa... Beraya Di Panching tahun ni...

kuih raya tetap buat

Jangan diingat aku x buat kuih raya... tetap buat... n kemungkinan akan dibuat sepanjang tahun... INsyallah.. hehehehe kuih ni senang jek... Favourite encik hubby... Tahun lepas aku da buatkan untuk die.. tahun ni request lagi... Kuih tersebut adalah cornflakes madu... hehehehhe kuih yang paing senang n simple.. sambil tu aku buat gak biskut almond crunchy atau bhasa tradisinya kuih bepang.... weee.....


almond crunchy

cornflakes madu

malam raya

salam semua.... Dlamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir n batin... Skang ni kita berada di aidilfitri yang ke 5... Dan dlm entry ari ni aku nk citer pasal kisah malam raya.... wee....

Malam raya, aku g endau amik hubby n terus pergi ke bazar lelong kuih... Banyak pilihan n sampai x terpilih dah.... Aku x reti sangat nk pilih2 kuih ni.. Mak aku jek la yg beli.. memandangkan kt umah mmg x berkuih.... tu yang borong tu.... hehehehhe

Pilih kuih raya
 Lepas balik shopping kuih, ade keje menanti di umah... rendang time... Bekerjasama masak rendang (padahal mak aku yg masak), aku siapkan barang utk masak lodeh keesokan harinye,.. Encik hubby dengan ayamnye.. Nak masak merah katenye... Aku.. da siap tolong kat dapur.. terus masuk umah.. Ade keje special menanti.. mmg tetiap tahun cenggini... Cume tahun ni ak x gosok baju raya abah.. Tahun ni kami sume x pakai baju raya.. recycle balik baju yg pernah pakai.... pukul 3 pagi baru siap tugas aku... n lpas tu tdo time.... syoknye tdo!!!

Baju untuk dijual.. eh silap... untuk digosok...