There was an error in this gadget

Friday, 28 June 2013

Berhijrah....

entah la.. kadang2 aku rasa mcm nk kuar dari tmpat aku skang... X nak ade gangguan... X perlu utk aku sebut siapakah penyebab gangguan tu... Faham2 la masing2 dah ade keluarga masing2... Aku x cmpur urusan umah tangga ko n pls jgn ganggu umah tangga kami.... slagi aku leh sabar aku sabar... Jangan smpai aku hilang SABAR!!! Untuk yang berkenaan... Nak dtg melawat kami ni boleh... Tapi bukan setiap hari pagi petang siang malam smpai masa untuk kami pun xde...... Jd fikir2kan...


Alhamdulillah......

Ini rezeki dari Allah.. walaupun baru dipanggil interview.. Tapi sekurang2nya ada satu peluang kan untuk berjaya... Cuma berserah pada Allah jek kan... Surat interview ni bukan aku punya... tapi hubby aku punya... Dia pun x sangka yang die akan dipanggil interview... Mula la rase debornye.. Surat ni da seminggu aku dapat.. tapi baru hr ni ada masa nk update blog.... hehehehehe... Hubby aku g interview 1 hb ni kat JB... Sbagai seorang isteri...(ayat skema sket yek)... Aku perlu berada disisi suami.. hehehehe... (pdhal nk bjalan jek lebih... ) Lmbtnye 1 hb tu... Hubby da mula resah.. Almaklum la 1st time interview Gomen.. jawatan biasa jek Pemandu Kenderaan.. Aku x kisah la... Jnji rezki tu halal... tu lebih baik dr kite mncuri n merompak... ye dok??? hehehehehe da la mls nk bebel pnjang..... da............


Thursday, 27 June 2013

Ramadhan kembali lagi...

Tidak smpai 2 minggu lagi.. Kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak... Berbeza kali ini... Buat prtama kalinya aku akan menyambut bulan ramadhan sebagai isteri orang... hehehehehe Kalo seblum2 ni ikut hal sendiri nak masak atau beli... Skang xleh dah... Hubby da request suh masak... Hehehe

Dan setelah 2 tahun berturut-turut aku kerja di bazar ramadhan.. tahun ni aku x leh da nk keje... Sebab musababnya sebab aku da kerja kat sini.. Jadi pasni aku g bazar bukan sebagai penjual tetapi sebagai pembeli... Selama 2 tahun bergelar peniaga bazar ramadhan... Banyak pengalaman yang aku kutip... Dan ia sedikit sebanyak mewarnai kehidupan aku.. Dan AKu pasti akan merindukan cousin terapat aku.. Naimah & Nailah.. same2 meniaga bazar.. Banyak suka duka yang kite lalui... Nampaknye tahun ni kite da x meniaga lagi.. Lala.. ko pun nun jauh di UNIMAP sana... Naemah plak sibuk dengan sukan di UIAnya.. dan aku plak bz dengan keje2 aku.... Aku rndu korang..!!!!

Tunjuk ajarku sipooottt sedooottt!!!

Lauk peberet aku... 

Department murtabak

Department rojak.... hehehhe

Tuesday, 25 June 2013

Pavlova untuk ditempah!!!

Assalamualaikum.... saya kembali lagi setelah lama menyepikan diri (macam lame sgt yek mnyepinyer) heheheh ok hari ni aku x nak ckp banyak.. Just nk promote pavlova... sape yg berminat boleh pm sy k... Time aksih utk my bff  NURUL AINSIAH sbb beli pavlova utk kali ke 2.... hehehehe aku syg ko ketat2... Ain.. ni ha pavlova ko..


Tuesday, 18 June 2013

Menu baru

1st time aku makan bnda ni... Padahal bnda yg simple... Bnda ni name die pelincing atau perincing.. Resepi ni dari Pekerja Indon bapak aku... Hahahaha die bg rase makan bnda ni.. Best ooo.... Kangkung n togey di celur.... Kemudian tumbuk lada + belacan + tomato + garam sket + ajinomoto sket + gula... bile da siap tumbuk tu... gaulkan dengan kangkung n togey td... Lada tu ikut korang letak byak mane... Semalam aku balik umah mak aku suh abg indon tu masak lagi.. Ha... aku ratah bnda ni jek ko.... sodap... Mase mula2 mkn x rase pedas... di aokhir2 tu mak aih... podas giler seyh..... Sok lusa tulat tulit tubik aku nk suh abg indon ni masak lagi.. bukan ape... akhir bulan ni die da nk blik indon... hahahaha..  balik keje kang aku nk g beli barang2 tu la,,, wee..................... (jd peminat sayur da aku ni!!)


Monday, 17 June 2013

Interview semalam...

Semalam akua de interview di OUM yang ebrtempat DI Politeknik Mersing... Jawatan yg aku dipanggil interview tu ialah jawatan pembantu eksekutif tapi bstatus kontrak... Aku punx  tau skop keje die macam mana.... Yela.. Aku blaja bidang lain2.. Tibe2 ke pembantu eksekutif.. MAse anta resume dulu tu aku just hanta tp mmg x mengharap pape pun..... Skali aku dipanggil interview... N Then skang menunggu samaada aku layak atau tidak.. Sama2 la kite menantikannya...


Dari dia kita datang pada dia kita kembali...

2 hari lepas... tepat jam 8.30 malam... Wife pada sepupu aku iaitu arwah kak Tina (wife pada abg hashim anak mak ngah) telah pergi meninggal kami buat selama2nya. Arwah menghembuskan nafas terakhirnya di rumah Mak Ngah kat pengkalan Batu.. Aku rasa agak sedih sebab die pergi meninggalkan anak2 yang masih kecil...Buat abg Hashim.. Tabah lah... Semoga Arwah Kak Tina menunggu kita di Jannah.. Insyallah... Biarla die pergi dengan tenang dari die menanggung penderitaan didunia ini.... Alfatihah untuk arwah Kak Tina.....(Hari ni hari kedua Kak Tina pergi tapi masih terasa yang arwah masih hidup..)

Friday, 14 June 2013

Gets Malaysian Business Online (GMBO)

Untuk peniaga-peniaga atau usahawan yang berminat.. Sila kunjungi PI1m Kg Tg Genting, Balairaya Tg Genting, Jalan Pantai, 86800 Mersing.. ATaupun datang ke PI1M (Pusat Internet 1 MAlaysia) yang terdekat dengan anda..
Berkaitam GMBO ni kerajaan ade mnaylurkan bantuan dengan memberi geran RM1000.. Ni bukan pinjaman tau.. Ni bantuan untuk modal korang... Syarat2nye adalah korang yg meniaga tu... X kisah la meniaga ape pun.. Menjahit ke, Catering ke, whatever la kan.... Mesti berumur 18-65 tahun...... Ade lesen SSM... Kalo yg xde tu g la mendaftar yek..... Dptkan lesen SSM tu dulu.. Pastu kami akan bantu wujudkan website,.,, dengan diakhiri .com.my... Nak citer pnjang2 pun x guna kan.... Kalo yg x faham tu leh terus dtg ke PI1M kg tg genting atau hubungi saya... dayah 010-887 4005
Gets Malaysian Business ONline

Thursday, 13 June 2013

Pekena aiskrim di petang hari...

Dari pagi lagi da rase nk makan aiskrim... Tapi aku tahan kan ajek.... Tapi after lunch td x leh tahan... Singgah 7e beli aiskrim.... Da smpai sana x tahu nk beli aiskrim ape.. Akhirnye aku amik aiskrim kitkat n Milo... smpai 2 skali aku beli ko... ni aku nk mkn sorang... Lntak la korg nk ckp aku ni ape.. Nyum.. nyumm... sodapnyer........



Thursday, 6 June 2013

BZ memanjang.......!!

Udah agak lame aku x update blog... Bila cuti skolah menjelang.. kerja pun menimbun la kan... Banyak program utk budak2 skolah... Antaranya kelas 1 citizen n KDB.. Class dik non..... hehehehe sbb tu x leh nk hupdate blog sgt.. (mcm blog aku ni pemes jekkan)./ hahahah da la.. ni smbung keje plak.... after cuti skolah br leh berblog smula... Da....... -nk g intai qhaliff sat kt blog abg ben... pastu br smbung buat keje...-