There was an error in this gadget

Thursday, 17 October 2013

Cucu terbaru lagi..

Semalam dapat eprkhabaran gembira... Aku dapat cucu baru lagi... Anak kak Kodip n abg Sham (emy) da slamat melahirkan baby boy yang comel lote.. Cuma x tau bile ade kesempatan nak g tengok... Aku pun x tau si Emy ni bpantang kt mana... Kt umah mak die di kUantan kah? Shah Alam kah? atau di umah mertuanya? Ape2 pun tahniah.. Bertambah lagi waris kami...... Sekarang ni yang lahir tahun 2013 (ank2 sdra n cucu2) ade 10 orang... 3 perempuan n 7 lelaki seperti yang dikhabarkan.... Tahun 2013, dengan kelahiran 10 orang baby setakat ini... mengalahkan team kami pada tahun 1987.. dimana seramai 7 orang (kalo x silap la) dilahirkan.. dan salah sorgnye ade lah aku... hehehhehe.. k lah.. Layan gmbar baby baru... Anak Emy & Azizi.........

belum diberi nama lagi,...

Buah delima banyak khasiat...

Mase perkumpulan sepupu sepapat pak cik n mak cik di umah kak Ana.. Aku dapat something dari Ayah Mad.. Die bagi aku 3 biji buah dellima untuk diminum airnya... Salah satu ikhtiar untuk Mendapatkan anak.... Caranya rebuas buah delima (yang biji2 tu.. kulit die x payah) sebijik untuk dibuat minum.. Rebus hingga buah tu xde rase baru rebus buah yang baru... Thanks ayah sebab masih ingtkan ank sedara mu yg comel loteh ni... hehehehehe.....

Putih2 melati.. merah2 delima......

Amukan Azhad Harith

Ini budak lah.. Kalo die nangis bikin orang lain rungsing....... heheheheh x reti nk pujuk macam mane... mmg jenis kuat nangis ini budak.... Bile die da tdo aman sket rase.... tapi kalo die da start ngamuk sorang pun x leh pujuk.... hehehehhe Azhad oh azhad........ seharian mak su tunggu nak main ngan kamu tapi bile bangun kamu ngamok... mgkin x selesa bila berkumpul ramai2 diumah kak ana.... hehehehe

Azhad Harith time tdo... 

Raya Qurban

Selamat menyabut Raya Qurban... Semoga ibadah Qurban kita ini siterima Allah.. Maap la.. Baru hr ni nk hapdate blog...Almaklum ler bz... (Bz sangatlah kan.... ) Tahun ni Raya Qurban dibuat dirumah sepupu aku.. Umah Arwah mak Jarah a.k.a umah Kak Ana... 2 ekor lembu ditumbangkan... Seekor untuk Korban dan sekor lagi untuk Aqiqah yang dibuat oleh Abg Hashim sekeluarga....Pagi2 raya lepas semayang raya kami berkumpul dirumah sebelum rombongan geng lapar ebrangkat kerumah mak long... umah mak long 1 taman jek ngan aku tapi berbeza lorong.. Bila da beraya kerumah mak long kami bergerak kerumah kak ana untuk ibadah Korban.. Alhamdulillah semuanya selesai.......
Geng lapar beraya ke rumah mak long
Umah mak long
My Gojes Kazen (ala2 mak datin gitew)
Laksa mari...
Potong memotong
Bila otai mengajar

Lapah melapah
Alhamdulillah selamat sudah...

Kepenatan...