There was an error in this gadget

Tuesday, 26 August 2014

Meeting sana sini

Semalam ade meeting ngan ADO dan beberapa wakil jabatan tentang pelancaran Program Battle Of Autoshow.. MAse meeting x smpt snap gambor.. ALmaklum la.. BZ meeting katenye.. Hahaha... Dengan meeting ni hope program yang akan dilaksanakan nanti bjalan dengan lancar.... Dan part paling best.... Makan-makan.. NAsi lemak ko!!! hahahaha yg penting mkn free... ye dok? hahahaha



Doakan semoga semuanya selamat dan salam takziah untuk yang telah pergi..

Pagi semalam.. Masa aku nak g kerja.. Jiran aku bg tau.. die sekeluarga nak g KL.. Anak die (aku panggil kak long) dan suaminya kemalangan jalan raya ketika nak g kerja.. Dengar cerita suaminya hingga kini koma.. Dan kami jiran2 masih menunggu cerita terbaru dari mereka.. Hope semuanya selamat..


Dan pagi tadi.. dapat 1 lagi berita.. tapi berita kematian.. Orang 1 taman aku... Tapi meninggal di JB.. Umah anaknye kot kalau x silap.. dengar kabarnya lepas zohor nk dikebumikan di Mersing. Baru semalam aku berborak ngan anak die yang name Ikin tu.. Xpe lah.. da smpai mase masing-masing.. Masa kita, kita x tau plak mcm mane kan........

Monday, 18 August 2014

BATTLE OF AUTOSHOW SEMPENA HARI KEMERDEKAAN


SALAM... Hari ni aku nak promo sket.. Memandangkan aku adelah urusetia dlm program ini.. Dengan ini aku menjmeput orang ramai datang memeriahkan majlis Battle Of Autoshow yang bertempat di perkarangan Tunas Manja Mersing Pada 30 n 31 Ogos 2014.. Beberapa acara dipertandingkan seperti Autoshow, Audioshow, Speedbumb, Limborack, Trike Drift dan beberapa acara menarik... Selain itu beberapa gerai turut dibuka sempena program ini...

Program ni anjuran Pejabat daerah Mersing dan disokong oleh EOCM dan ROV serta melibatkan urusetia dari gabungan kelab-kelab kereta daerah johor..

Kat bawah ni aku ade sertakan beberapa gambar berkaitan program ni.. jika ada pertanyaan atau sekiranya anda berminat boleh hubunginombor dibawah untuk keterangan lanjut

Rafiuddin : 019-732 5641
Amier : 017-988 5388
Pak Om : 018-773 1371
Ismail Johor : 017-761 5900






Sunday, 17 August 2014

Bukan Wanita sempurna

Lagu yg mendalam maksudnya.. 2 3 hr ni kite layan lagu2 cenggini ye.. kalo korang x suke.. x payah bca.. blog aku... ape aku kesah... hehehehe.....  memandangkan smnggu 2 ni cuaca kt tmpt aku mendung.. Smendung mood aku sbulan 2 ni... Jd kita layan lagu jiwang versi sentap mnyentap jek.... Aku bg lirik je.... video or lagu pndai2 le cr sdri... hahahah.. sbb aku da mim alif lam sim nk up video.. Line mcm harem....


Lirik Lagu Bukan Wanita Sempurna - Ning Baizura


Hati diam membisu 
Menduga mencari tahu
Ada apakah denganmu



Hati makin curiga
Mendengar sebuah cerita
Ada apa kau dengannya



Aku bukan wanita sempurna
Aku pastilah ada kurangnya
Tapi ku setia 
Tak mencuba ke lain hati



Aku merasa dia curang
Aku merasa ditiadakan
Aku sakit hati 
Sakitnya setengah mati
Jangan anggap cintaku tiada

Saturday, 16 August 2014

PADA SYURGA DIWAJAHMU -NASH-

Aku suka dengar lagu ni... Maksud yg mendalam.. tentang seorg isteri yg tabah ngan prangai suami die.. walaupun telah diduakan tp ttp sabar menanti.. kalo kena kt aku.... x tau nk ckp mcm mane,.. Mampu ke nk hadapi... Tp lagu ni mmg best,... Banyak kali dengar pun x bosan... ni ade lirik die....

PADA SYURGA DIWAJAHMU -NASH-

Tuhan sengaja menduga kita 
Dimana kesabaran manusia 
Engkau isteri yang kusanjungi 
Lambang semangat cinta dunia

Pasti engkau terkenangkan 
Peristiwa semalam 
Saatku menggadaikan cinta 
Pada onak dan duri asmara

Entah dimana akal fikiran 
Hingga sesat di jalan yang terang 
Ini suratan yang diberikan 
Menguji kekuatan jiwa

Waktu engkau kulupakan 
Dalam kemarau cinta 
Betapa hatimu rela 

Demi melihat kubahgia

Kau menahan segala siksa 
Di hati hanya berdoa 
Mengharapkan aku kan pulang 
Agar terang cahaya

Ku yang hanyut di arus gersang 
Di laut ribut melanda 
Dan berenang ke pelabuhan 
Kasih sayang sebenar

Air mata cinta darimu 
Ku menjadi rindu 
Pada syurga di wajahmu 
Tiada tanda kau berdosa

Biar aku cium tanganmu 
Membasuh lumpur di muka 
Ku yang hanyut berarus gersang 
Di laut ribut melanda

Kau menahan segala siksa 
Di hati hanya berdoa 
Kuberenang ke pelabuhan 
Mencari cinta sebenar

Dan kutahan apa hukuman 
Di hati hanya berdoa 
Biar aku cium tanganmu 
Sekali lagi bersama

Bukan sekali jalan berduri 
Hanya Tuhan yang pasti mengerti






Thursday, 7 August 2014

demam tak baik baik

Semalam aku g klinik Mersing kanan.. Malas pergi hospital sebab tau akan menunggu lama.. G klinik pun aku xmo... Sbb asyik dtg amik ubat n mc pastu balik... Da 3 mnggu aku demam... Huhuhu smlm pergi.. kna amik darah.. Cucuk tang sini.. Cucuk Tang sana... cucuk tang situ.. 3 kali cucuk br darah keluar.. adoi... huhuhu..

Tuesday, 5 August 2014

Jamuan HAri Raya bsama MCCC

2 ogos yg lalu telah diadakan mjlis sambutan hari raya bersama Mersing Car Club Community.. (skema x ayat aku) hahaha.... k.. jamuan raya.... mngumpulkan team2 kereta dr pelbagai nama group... untuk memeriahkan jamuan hr raya.. Dan insyallah kita jmpe pd next event.. 30 & 31 ogos 2014..









raya pertama 2014

Tahun ni raya pertama aku, encik hubby btemakan ceklat. Mak aku plak kuning.. LAntak la wrna ape pun.. janji hepy.. Malas nk ckp banyak. Sbb masih dlm mood raye... tp x leh terima hakikat yg dah kena kerja.. Banyak lagi umah x pegi ni.. Duit raya terkumpul pun belum capai target lg... kihkihkih