There was an error in this gadget

Thursday, 31 October 2013

Audit oh audit

Alhamdulillah... selsesai audit kt PI1M Tg Genting... Xde pape masalah malah dipuji lg oleh SKMM dr KL... Alhamdullillah.. Orang2 DiGi dr KL pun ok.. Ramah Tamah.. hehehehhe pasni leh bjimba sakan..... Sakan ke?? hahahahaha

Semasa audit dilakukan

Bincang nk lunch kt mane....

Tuesday, 29 October 2013

Alfatihah untuk biras aku

Malam tadi dapat satu berita yang amat mengejutkan... Biras aku Allayarhamah Norhidayah MAhadi telah menghembuskan nafas terakhir di HSA JB... Dikabarkan arwah terkena penyakit jangkitan kuman dalam darah... Br petang semalam hubby call bg tau yang arwah admited kt HSA.... Plan pagi ni hubby nk g melawat... TP da sampai masa die... Die pergi dulu... Arwah dibawa balik ke rumah kat Perling dan dikebumikan dekat Tebrau.. AKu x leh nak g... HQ x bagi cuti dan rakan sekerja plak x nak bagi tukar OD.. Kite bukannye tau orang tu nak meninggal dia... Alfatihah untuk arwah.. Sian Abu anak arwah... Macammnae die nak menjalani kehidupan tanpa ibunya.... Untuk Abg ipar aku a.k.a Johan... Tabahlah menghadapi dugaan ini.. Kuatkan hati demi Abu.... Semoga Kak Dayah tenang kat sana...

Dekat bawah ni pic Arwah bersama suami dan anaknye.. Pic diambil mase wedding aku bulan 12 tahun lepas.. Alfatihah untuk arwah

Alfatihah.....



Tuesday, 22 October 2013

Coconut shake klebang

tetiba teringat coconut shake klebang.. dulu g pun dengan Kak Sheema... Kesedapan die tu x dapat ditandingi mane2 tempat... huhuhu bile mau g melaka lagi yek... banyak kali turun melaka pun x abes ronda2 lagi kan.....
Kak Sheema sebagai tourist guide... hahahaha

Hepy bday my bff

Hepy bday yunk... Smga panjang umo n murah rzki... aku syg ko ketat2..  hehehehe 11 tahun mengenali mu.... banyak benda suka duka kita lalui bsama.. dan inilah yang dinamakan sahabat!! Kekal bsama walaupun rintangan yang mendatang.....




celebrate my besday

dua hari berturut-turut bjalan... 1st 18 oktober ari tu.. aku balik keje jek terus siap2 n g jb... ronda pasar karat.. tp xde rezki kot.. banyak kedau yg tutup sbab hujan... pastu lepak mcd Tiram... pastu 19 hb mlm tu kami bgerak ke kluang... punca utama nk cari sandal... hadiah hr jadi la kononnye.. hehehe pastu singgah funfair kt kluang,,, saje ngabeskan mase suka suki disini.... da puas dok sni bau la balik mersing..... weee..... suke2... tengkuiu encik hubby sbb clbrate bday sy... walaupun tanpa kek.. tp tu sume x pnting.... yg pnting sntiasa ingt bday sy... kan..... hehehehe

hadiah bsday.... serba purple....

setahun yang lalu...

Setahun yang lalu saya mendaftarkan diri sebagai salah sorang staff di CCMSB dan bekerja di Pusat Internet 1 Malaysia di tanjung genting.. Memandangkan mase tu tanjung genting belum dibuka.. Aku dihantar training di Teriang Besar.. Dan orang yang same2 training ngan aku ialah Siti Norain a.k.a siti..... Oleh sbb mase tu kami bdua jeks taff br jd hubungan tu jd rapat la kan.... sekeja jek setahun aku keje kt company ni.... Buat amse ni.. kerja sini la tempat kerja yang paling lame aku kerja.... slalu paling lama pun btahan slama 6 bulan... heheheheh Alhamdulillah..... Layan ajek la gambar2 setahun dulu... gmbar aku n siti... gambar before kawen dulu.... hehehehehe






Thursday, 17 October 2013

Cucu terbaru lagi..

Semalam dapat eprkhabaran gembira... Aku dapat cucu baru lagi... Anak kak Kodip n abg Sham (emy) da slamat melahirkan baby boy yang comel lote.. Cuma x tau bile ade kesempatan nak g tengok... Aku pun x tau si Emy ni bpantang kt mana... Kt umah mak die di kUantan kah? Shah Alam kah? atau di umah mertuanya? Ape2 pun tahniah.. Bertambah lagi waris kami...... Sekarang ni yang lahir tahun 2013 (ank2 sdra n cucu2) ade 10 orang... 3 perempuan n 7 lelaki seperti yang dikhabarkan.... Tahun 2013, dengan kelahiran 10 orang baby setakat ini... mengalahkan team kami pada tahun 1987.. dimana seramai 7 orang (kalo x silap la) dilahirkan.. dan salah sorgnye ade lah aku... hehehhehe.. k lah.. Layan gmbar baby baru... Anak Emy & Azizi.........

belum diberi nama lagi,...

Buah delima banyak khasiat...

Mase perkumpulan sepupu sepapat pak cik n mak cik di umah kak Ana.. Aku dapat something dari Ayah Mad.. Die bagi aku 3 biji buah dellima untuk diminum airnya... Salah satu ikhtiar untuk Mendapatkan anak.... Caranya rebuas buah delima (yang biji2 tu.. kulit die x payah) sebijik untuk dibuat minum.. Rebus hingga buah tu xde rase baru rebus buah yang baru... Thanks ayah sebab masih ingtkan ank sedara mu yg comel loteh ni... hehehehehe.....

Putih2 melati.. merah2 delima......

Amukan Azhad Harith

Ini budak lah.. Kalo die nangis bikin orang lain rungsing....... heheheheh x reti nk pujuk macam mane... mmg jenis kuat nangis ini budak.... Bile die da tdo aman sket rase.... tapi kalo die da start ngamuk sorang pun x leh pujuk.... hehehehhe Azhad oh azhad........ seharian mak su tunggu nak main ngan kamu tapi bile bangun kamu ngamok... mgkin x selesa bila berkumpul ramai2 diumah kak ana.... hehehehe

Azhad Harith time tdo... 

Raya Qurban

Selamat menyabut Raya Qurban... Semoga ibadah Qurban kita ini siterima Allah.. Maap la.. Baru hr ni nk hapdate blog...Almaklum ler bz... (Bz sangatlah kan.... ) Tahun ni Raya Qurban dibuat dirumah sepupu aku.. Umah Arwah mak Jarah a.k.a umah Kak Ana... 2 ekor lembu ditumbangkan... Seekor untuk Korban dan sekor lagi untuk Aqiqah yang dibuat oleh Abg Hashim sekeluarga....Pagi2 raya lepas semayang raya kami berkumpul dirumah sebelum rombongan geng lapar ebrangkat kerumah mak long... umah mak long 1 taman jek ngan aku tapi berbeza lorong.. Bila da beraya kerumah mak long kami bergerak kerumah kak ana untuk ibadah Korban.. Alhamdulillah semuanya selesai.......
Geng lapar beraya ke rumah mak long
Umah mak long
My Gojes Kazen (ala2 mak datin gitew)
Laksa mari...
Potong memotong
Bila otai mengajar

Lapah melapah
Alhamdulillah selamat sudah...

Kepenatan...

Friday, 11 October 2013

Kami berjumpa lagi.... Kali ini hanya bertiga.....

PAda hari rabu yang lepas bersamaan 9 oktober 2013, aku, Su dan Siti telah mengambil keputusan untuk ke  Kluang.. Pergi kluang pun pasal Sue ajak pergi amik barang hantaran dia.. dan cari kain untuk buat shawl untuk majlis nikah yang akan di reka oleh Siti... Function aku disitu... Hanya menyibuk... Kihkihkih... Pergi Kluang ni naik kereta aku..... Jadi nak tak nak aku kena ikut la kan... Hehehehe Sebab ape kali ni kami bertiga, sebab kami cuti pada hari yang sama... Cuma Sue jek ari selasa n die da tukar ngan ika.... Untuk Ika, Kak Wa n Bull (Yang slalu ade dlm perjumpaan) Selamat bekerja.. Hehehehe Mula g air hitam, Amik barang hantaran.. Pas tu plak pusing pekan air hitam sebab nk beli kerepek.. N Then kami terus ke Kluang Parade... Tgk Citer cina pasal penyiasatan.... X rugi tengok citer ni.... Best pun hader... Kami jek dok pakat gelak bile ade scene yang lawak... Tajuk citer ni aku lupe da... Hehehehe Tapi berkaitan pasal penyiasatan, Parasit, Cerita pasal kerajaan cina lama.... Gambo banyak sangat... Aku malas nk letak banyak2 sebab gambo dlm nset... Skang ni aku hapdate blog guna pc... Bile ade kemalasan disitu... Sume x mnjadi... hehehhehe

#kredit gambo oleh Siti...


Kami bertiga.....

Monday, 7 October 2013

Tuah Amsyah cucu terbaru.....

Malam tadi aku g umah Abg rashid (merangkap sepupu aku)... Nak tengok Aisyah... (anak abg rashid) yg baru melahirkan baby... Hari ni 21 hari da.... Comel jek tengok si kecik ni.... Org lain semua da dapat baby... tapi aku belum rezeki lagi,... Xpe... masih sabar menanti..... Name si kecik comel ni Tuah Amsyah... die ni cucu aku yang keenam kot ( xingt sbb cucu ramau sgt)..... Sebab ape die nk jadi cucu aku... Sebab atok die ngan aku ade lah sepupu... Secara x langsung sikecik ni jadi cucu aku la kan.... weee...... bercucu dah aku..

Tuah Amsyah

5 oktober 2013

5 okt berlangsungnya majlis potong jambul dan berendoi untuk anak saudara aku yang ke 7.. Azhad Harith.. Anak ke 3 dr 3 org beradik... Majlis berjalan lancar dan jujur aku cakap... ini kali pertama aku tengok majlis berendoi.. Siap nyanyi lagu atau doa untuk baby ni.....  Hehehe majlis berlangsung kat umah besan mak aku.. a.k.a umah mak mertua abang aku la... Dekat Felda PAnching Selata, Kuantan.... Geram tgk si kecil yang kuat ngarok ni... hehehehhe


Buaian untuk Azhad



Untuk Azhad Harith

Baru bangun tido....

Kuat ngarok....
Sebelum dipotong jambul...

Molek jek die dlm ni.... siap uk2 lagi tu....