There was an error in this gadget

Friday, 12 April 2013

aneka jenis sambal....

Terliur bila berborang ngan geng CCMSB pasal makanan... N topik yang hangat dibicarakan hari ini ialah isu sambal.. macam2 jenis sambal.. Aku yang ngah update status ni pun bape kali telan air liur.... ade kang balik kang aku wat smbal... tp kena undi plak nk wat sambal mane.... hehehehehe

sambal belacan

sambal mangga

sambal nenas

budu

cencalok

sambal tempoyak...

Semoga mereka yang sakit cepat sembuh....

 Tadi mak telefon aku... Die pergi JB petang ni dengan kak ana... (dah g kot ataupun skang otw). diorang nk melawat menantu mak ngah a.k.a kak tina yang jugak merangkap kazen aku jugak lah kan.. dengar ceritanya sakit dan sekarang ade di HSA JB.. Akux  tahu cerita sebenar.. Tapi menurut kak Ana keadaanya sudah ditahap 4... Dan aku hanya bdoa Kak Tina diberi kesenangan untuk menghadapi ujian ini...
  Selain kak Tina, Dalam sedara mara aku yang sakit ilah Abg Mie anak Ayah... tapi aku x tau kondisi penyakitnye macam mana.. Begitu jugak kak Senah (anak ayah mid) Hingga sekarang masih ebrubat... Keadaan Kak Senanh sungguh berbeza dari dulu.. Die salah sorang kazen terapat aku.....
 Hope semua yang ditimpa ujian ini brsabar untuk menghadapinya... Mungkin ade hikmah disebalik penyakit ini semua.. Dan Penyakit itu adalah penghapus dosa kita....... Bersabarlah.........

Abg Hashim & Kak Tina

Kak Senah, Aku & Hanis

pavlova siap untuk dihantar

Skang ni 3 biji pavlova ada bersama ngan aku.. Untuk dihantar pada salah sorang member aku... Ha nyah.. skali tempah 3 bijik kau!! pape pun thanks ye... Pada yang berminat nak tempah sila pm aku di pesbuk yek..... da...............




masuk streamyx..

Perlu ke tak ekh... Nak masuk streamyx... kalo x masuk aku bosan plak kt umah.. Kalo masukkan ade plak yang tumpang berkaki2.... sape yek... x nk sebot sape2... hehehehhe kadang2 rase nk jd kedekot plak... ni masih dlm dilema... nak pasang ke tak yek... Kalo pkai broadband.. confirm line macam bangang... Laju lagi sipoot sedoot... (sbb da pnah pkai).. hehehehe....

Yang mane 1 pilihan hati.....

Aku g Cameron Highlands kau yang muncung.....

Ni aku x nak mention name.... Baru-baru ni kan aku g cameron.... Jadi balik dari sana tu aku ade beli sikit ole2... untuk di bagi pada member-member.... adelah sorang hamba Allah ni.. Aku g kerumah die... bagi ole-ole.. dengan niat seikhlas hati,... pastu die tanya aku n hubby.. "Korang g mana".. Aku jawab la.. " Baru balik dari Cameron Highlands"... PAstu die wat uncung itik die... Kononnye aku g sana x nak ajak die... hello.. aku g sana pun akak ipar aku ajak... Tibe2 plak aku nk ajak ko... Pehal??? lagi pun ni family trip aku.. Kalo ko rase nk pergi.. Kite share duit... Kite g same... Ni time kau kena kuar duit bukan main liat... Tapi nk mewah guna harta benda orang... bukan aku nk ckp ape la... Aku harap kau boleh bukak mata kau.. Jangan pandang orang seblah mata jek...... Hope pintu hati kau terbuka untuk menerima hidayahnya.....





ASTRO!!!

Petang semalam hubby aku suh aku balik awal.... Rupa-rupanya orang nak pasang Astro... Masa aku sampai tu orang tengah pasang... Hahahaha... Punyela hubby aku excited ada astro... Die g layan astro sampai 4 pagi... Ntah citer ape yang die tengok... Mase tu aku da ZZZzzzZZZZ.. Itu lg best... Pasang astro ni bukan ape.. Kalo x pasang, kat umah tu xde siaran... Bila dah ade ni.... Tengok jek la siaran ape yang kau nak... hahahahhaha....



p/s... bukan PVR ek.. byond bese jek... aku rase x perlu PVR utk record bagai... sebab astro ni rajin ulang citer yang same..hehehehe