There was an error in this gadget

Tuesday, 9 April 2013

menanti masa nak balik....

tik tok tik tok aku emnunggu amse nk balik... Sebab jauh lagi perjalanan aku lepas ni... Ye la.. Nak g Umah Kazen aku.. Nak amik pavlova yang orang tempah... Aku plak tgh lapor ni.. Ade kang aku g beli beger daging special... PAstu nk balik endau plak... Mlm kang kang naik rompin plak... Adei.... Pnt Seh... NAsib baik esok cuti... Tapi cuti2 aku pun kna bkerja jugak... esok aku akn bkerja mjawat jawatan surirumah tangga sepenuh masa.....

Telur penyu......

Korang tau ape itu telur penyu... Die mcm bola pingpong.... Tapi korang jgn la g kokak plak bola pingpong tu.... Telur penyu ni skang susah nk dapat.. Sebab Penyu merupakan haiwan yang diancam kepupusan.... Kalo ade pun telur penyu ni,... Tu ha kat belah pantai timur... Aku pun da lame x makan telur penyu ni... Dah bertahun2 la jugak... Tibe2 leh teringin kat bnda ni... Ape kes??? Haish sabo jek la bile tgh lapo n diuji dengan ingatan yang amat baik terhadap makanan... adeh.......


Isi dalam telur penyu

Same mcm bola pingpongkan.....

Esok bertukar profesion...

Esok aku keje lain... Nak tau ekje ape... Jadi suriumah sepenuh masa sepanjang hari... heheheheh esokkan Offday aku... Jadi esok keje aku ialah jadi bibik diumah.....Esok banyak keje wei... Nak mdobi baju lagi.... Nak ngemas dapur..... N then whatever la.... So time aku cuti esok jangan di ganggu yek... hahahaha....

Trauma bawak motor,.....

Nak tahu puncanya... Pasal kemalangan... Alhamdulillah hingga ke hari ni aku tak pernah terlibat dengan mane2 kemalangan jalan raya.. Yang aku jadi trauma tu sebab kejadian dilanggar lori ketika naik motor... Dan benda ni terjadi dekat orang2 yang aku kenal...
1st mase ku form 5.... Arwah member aku excident ketika nak g tusyen (malam)... dari cerita yang aku dengar... Die ni langgar lori yang diparking tepi jalan... Dan x sempat nak bangun die dilanggar plak oleh lori lain dan meninggal ditempat kejadian......
2nd mase aku blaja di Kuantan... Arwah ni pangkat bapak angkat aku la... Die ni pun dilanggar lori ketika balik keje (kalo x  silap aku la).. Dan arwah meninggal ditempat kejadian...... Mase kat hspital tu orang lain x dibenarkan masuk (aku ade gak time tu cz cuti sem) Yang boleh amsuk hanya wife die untuk wat pengecaman....
Dan tragedi yang terakhir terjadi pada adik angkat aku.... Aku ni da dikira akak angkat die la... Arwah ni dulu bjiran ngan aku.... Mak bapak die da jadi mak bapak aku yg keberape ntah... (aku kan ramai fmly angkat) Lagi pun aku ngan arwah pun ade bau2 bacang,,, Kejadian berlaku ketika die amik kawan die balik keje.... Dan meninggal dunia..... Aku x leh nak balik sbb amse tu aku keje kt KPJ Kuantan.. Mak aku pun x bg balik.. X caye aku drive sorang2 dlm emosi yang x stabil... Kes adik angkat aku ni... (Allahyarham Zakuan Bin Abd Razak) pernah masuk metro..... Aku x ingt tarikh bile....

Alfatihah untuk sume yang da pergi meninggalkan kita.....



Renovate umah...???

Wah... dalam hti mmg nak renovate umah yang aku duk skang... Memandangkan keadaannya yang sangat2 perlu diganti... Bukan ape... Zink ade yang da bocor.. & hari tu hubby tgk... Hampir kseluruhan atap umah (termasuk kayu bagai tu) perlu diganti.. Sebab kayu penyokong tu dah ade anai2.. Dalam diam2 die bersarang kat situ..... Mak aih.. Kalo nk btul 1 umah mau lebih 10k.... fenin2.... Papepun bdoalah pada Allah agar die permudahkan urusan kami.... Amin............................




3 hari da x makan malam

Pelik & Ajaib.. hahaha bukan ape,... da 3 hari x makan malam... slalunya akan makan malam.. terutamanya nasi... Coz hubby aku jenis makan yang berasaskan nasi.. almaklumla.. orang malaysia... heheheh hari yang 1st tu masak megi jek.... die yang nk makan... aku masak ler.. pastu aku tumpang makan.... pastu hari yg 2nd tu aku wat bubur ayam... biasenye kalo bubur ni kan cepat kenyang... & alhamdulillah.... smpai tdo kitrang x mkn ape dah... Pastu semalam... Balik keje perut mmg ngah bekeroncong giler... aku ajak hubby g pasor malam... beli kebab... dan akhirnya x makn dah smpai ler tdo... hehehehhehe