There was an error in this gadget

Wednesday, 24 April 2013

Bosan

Aku da semakin tawar hati kerja sini... Seyes cakap... Bukan pasal keje yang x best... Tapi faktor lain... Die tuduh aku sampai macam tu... Ok fine.... Aku pun x nak kerja 1 bumbung ngan kau....

Monday, 22 April 2013

Event di Sekolah Triang

Semalam 1st day aku ditransfer di PI1M Triang... Dan ade wat event di sekolah teriang....Best woo.. walaupun penat..... dan yg paling penting aku manusia bertuah....Alhamdulillah aku dpt hamper ko.. besor punye..... hehhehehe no btuah aku... 101... hehehehehe... rezeki aku....

3 serangkai

team JPAM

D.O Mersing

Silat

Konvoi motorbesar PDRM

skuad basikal

aerobik

cabutan bertuah..... aku ler yg bertuah

Saturday, 20 April 2013

Burasak...

Korang pelik dengan nama tu... Tapi tidak bagi orang Bugis.. Sebab ni makanan tradisional orang bugis... Mcm mane aku tau... Sebab family sebelah bapak aku keturunan bugis.... Dan slh sorang Tok sedara aku x leh lalu kota tinggi.. Sebab nanti muntah darah.... Aku x ingat da sejarah dia mcm mana... Hehehehe... Skang pasal burasak ni.... Die sedap mkn ngan asam rebus ikan parang.... Ade jugak yang makan dengan rendang atau serunding.... Tapi kalo umah aku...Slalu mkn ngan asam rebus.... Ikan parang lagi kau... Yummy... Mlm ni kang balik mkn kt umah mak aku,,,, Yeay.... Korang sume nk resepi.... T aku tanya mak aku lg detail k....



My Twin,...

Mesti korang x caye yg aku ada kembar kan... kembar x sama mak ayah... kembar lain tahun.... hahaha.. Aku pun pelik nape orang ramai ckp aku n dia kembar.. Memang hubungan kami rapat masa kolej.. Tu pun da sem bape ekhh.. Sebabnya rapat pasal duk mnyewa 1 umah kat Sg Isap Kuantan... Aku dak graphic... Iera dak Business... Aku duk mersing... die plak dok jengka.. Dah tu mane datang kembarnya.... hehehehe tapi aku n dia banyak persamaan.....

Permulaan orang kata kami ni kembar.. Masa baru balik dari training bola jaring kat padang haram(padang depan kompleks teruntum kuantan) Balik dari training... kami singgah kolej... mandi manda sebab tunggu abg aku abes class... Jadi masa nak masuk kolej tu ada 2 orang mamat tegur... "adik, Awk ni adik bradik yek".. Aku pandag iera dan Iera pandang aku... Kami angguk jek... Trus masuk kolej... Da siap mandi manda sakan... Aku & Iera turun g kedai beli makanan... Mase  turun tu mamat 2 org ni ade lagi... "adik, awk bdua ni kembar yek" Aku n Iera da pelik.. Pehal plak... Kami iyekan ajek la.. Sbb  mls nk layan... balik dr beli makanan... Slh sorg mamat ni bckp ngan kawan die.. "aKU da cakap da... Diorg ni kembar.. Bukan org lain ni.... Ank sdra aku Ni...." aku ngan iera da kecut perut... Trus naik kolej... Smpai abg aku abes class.. leh plak die ngaku ktorg ank sdra die... Kenal di pun x... Lepas dari kjadian tu ade la jugak yg ckp kami ni kembar.. Padahal kami bukan KEMBAR!!!









start esok...

bermula esok... Aku akan bkerja di Triang... Yeay... Sehinggalah PRU 13 selesai.. X sabar nk bjimba sakan ngan Kak Zana & Siti... Dan aku akan tgalkan PI1M Tg genting slama beberapa hari.... hehehehe.....

“BEN ASHAARI dan WEECLICKS “


Pagi-pagi lagi.. Masuk kerja... Benda pertama yang aku buat ialah.... Tengok blog Abg Ben... Sebabnya nak tengok entry pasal anak die yang bambam tu.. Siapa lagi kalau bukan Muhammad Qhaliff Iman.. Bagi yang tidak mengenali abg Ben.. Kat sini aku bagi link untuk tengok blog die.... sat no....




KENAPAKAH ANDA NAK MENJANA PENDAPATAN MELALUI INTERNET INI ?

Kerana untuk mendapatkan pendapatan sampingan selain menambahkan pengalaman dan rakan-rakan dalam hobi terbaru iaitu dunia blog.

Friday, 19 April 2013

Lecturer kesayanganku..

Jeng jeng jeng.. mereka ialah Encik Sharul Nizam Bin Ramli & En Saiful... sbbnye... dari sem 1 diorang train aku smpai ler final... Cuma En Saiful smpat smpai aku sem 5 jek.. Sbbnye die dapat job under UITM... Masyuk gitu... Pape pun aku syg mereka bdua ni.. Terutama En Sharul.... Sebab dia train aku dari 0 hingga la aku tau..... Tapi aku x dpt laksanakan amanatnye... Sambung blaja dulu br kawen.... Sbbnye... AKu da kawen dulu... & belajar ni masih dlm prancangan.. Sorry yek encik Sharul...



Zaman belajar dulu....

Rindu kenangan masa belajar... Walaupun berlainan course.. Tapi hubungan tu still baik.... Boleh kuar sama2... tgk wayang sama2..  Rindu... Paling best buat rombongan g megamall... tgk wayang lepas class.... hahahah da mcm rombongan dak skolah........

Geng umah sg isap

eyda, ina n aku

kak ruby n aku

my twin... ira...

azman my bff

mak hayam bsama hanak2nyer

Geng hostel

ngan kak wan

Gara-gara PRU 13 aku ditransfer.......

Ni sume gara2 PRU 13 yang akan diadakan pd 5 mei... Dan aku akan ditarnsfer ke TRiang... Boleh bjimba ngan kak Zana & Siti.. Bestnyer,... Nak tahu knp aku kena pndah... Sbbnye tempat aku keje skang ni merupakan slh 1 tempat membuang undi... So.. skang ni aku kena kemas la sgla barang yg ade..... PC-pc yg ade aku x pegang la.. Biar la manager aku yg wat... Akue kemas file bagai la... Budak2 yg dtg ni siap tanya lagi.. "Akk nk brnti ke... Jgn la brenti kak.. Akk xde x best..." hahahaha... aku pun jawab r.. "akk brnti keje.. Malas nk layan korang,,, Nakal yang amat... Tp lepas pilihanraya kite jmpe balik" hahahahaha... malas nk melalut pnnjang,.. da..................... -mood nk cr kotak-

Thursday, 18 April 2013

Die da start majok.. Ade aku kesahh!!!

Hahahaha gara2 aku x tulis name die dlm blog... die mrah kt aku.. Sabar la yunk oi... Aku br nk wat entry lain pasal ko... hehehehe ko ni sejak bile sentap mnyentap ni... Pastu ko ni bile nk dtg lepak kt tmpat aku.... nak gosip2 mcm dulu... Lupe plak nk kenalkan... org yang aku mksudkan ni Ainsiah.. Aku baik ngan die mase form 2... n melarat hingga skang... Lepas form 3 kami terpisah class.... tapi still bhubung n kontek bagai.... muka2 ni la slalu naik bilik kaunseling... hahahaha k la... aku mls nk citer panjang... Nak g pujuk minah ni... Ain... Ko blnje aku ABC wrna purple 1!!!!!! t aku bawak ko beli jajan k......



Sahabat selamanya

Masa tengok lawak ke der 2 tu.. Aku tersentubh part JOZAN nyanyi lagu sahabat.. Membuatkan aku teringat kat kawan aku.. geng amse skolah... form 1- form 5... SMK Sri Mersing... N mase form 6 diskolah yg same aku lebiih rapat dengan Bibiyana... Kemana2 bdua... "Sahabat untuk selamanya... Kau & Aku sahabat'...

Kechek, Ayu, Sue, Nana & Aku... Diberi gelaran geng kechek... sebabnye... keistimewaan geng kami ni rendang2 belaka.. Nana jek tinggi sket... Dan paling rendang skali kechek... banyak dugaan n halangan kita lalui... Dengan kechek ni amse form 3 br die masuk geng kitorang.. sbbnye die br pndah skolah.... Mcm2 dugaan kami tempuhi... Akhirnya hingga kini kita bersahabat... Cuma Nana makin lama makin jauh... Su pun same... Mcm chipsmore... Jap ade Jap xde... N smpai skang kami bertiga (aku, ayu n kechek) masih bhubung...

Mase form 6... Aku n Bibi.. Korang pun tau mcm amne aku kt skolah dulu x blaja.. Malas g skolah sbb mberontak.. Dan sahabat inilah setia ngan aku.. Sanggup tunggu aku.. g skolah n balik skolah sama2... Sanggup melantak bsama2 nagn aku di mana jua kedai makan kt mersing tu.. Kenangan naik motor ngan kau bibi... Motor pancit.. Minyak abes.. hahahaha lawak2..... aku syg ko b............



Aku, Lisya N Bibi.. Tapi Lisya semakin jauh... SMKSM 2006 -upper 6-
ayu, aku & kechek..







Wednesday, 17 April 2013

Sukan Masiswa 2009

Bila belek2 balik gambo lame.... (x lama sgt la...) Rindu plak ngan team netball & team2 lain... Mase sukan Masiswa 2009.. Walaupun ade yg x sependapat... Tapi ini sume kenangan manis utk aku.... Kalo la dpt bkumpul balik mcm ni.... Alngkah indahnyer!!!

Geng Cosmopoint Kuantan

Perbarisan masuk
Tgk persembahan
Netball 1

Netball 2

Netball 3

Malam kebudayaan


Last day....

Buah Zuriat??

Hari tu aku ada terbaca kat Blog Benashaari tentang Buah zuriat http://www.benashaari.com/2010/09/buah-zuriat.html.. Dan Skang aku mencari Buah Zuriat ini.. Mane tahu dengan Izin Allahkan.. Kita hanya berusaha... Walaupun aku br kawen hampir 4 bulan.. Tapi x salahkan untuk mencuba..... Tapi 1 persoalan... Kat mane aku nk dptkan buah ini?????


Buah Zuriat

Isi dalam Buah zuriat

Geram.....

Korang sume mesti eprnah rasa kan... Aku ni lagi la... Lame da simpan eprasaan ni.. Kalo disimpan lama mau aku ni jadi giler... Aku x nk ckp sape n x nak cakap pasal ape.. sebab memasing da besar panjang...... Kite nia de privacy,.. Kadang mase cuti yang terhad kite nk besama keluarga kita... Jadi jgnla jadi pnyibuk nak kaco privacy kami smata2 sbb ko tu bosan... Abes ape yg dplan.. ape yg dirancang tergendala dsbbkan ko.... ckp banyak pun x guna... Aku mals nk ckp banyak.....!!!


Tengkiu Siti blnje bekpes hari ni..

Pagi ni Siti tumpang aku ke Mersing... Seblom anta die kat terminal tu.. Kitorang singgah makan dulu.. Aku mkn lontong & die mkn soto... N then die blanje aku... Thanks yek.. T blnje kepci plak yek.... Nak ayam yg baru tu... hahahahaha


Tuesday, 16 April 2013

Pavlova utk ditempah!!

Salam.. sape  yang berminat utk membeli atau mencuba PAVLOVA... Boleh hubungi aku yekk.. Terima KAseh pada yang telah membeli.... Sape yang ebrminat leh pm aku kt pesbuk atau hbgi aku kt no di.. 0197696941 -dayah-...



Hangen di pagi hari.....

aku datang keje tgk tmpat aku totallu berubah... Novel aku da dismbatkan ke locker blakang... pen kat tmpat aku da xde... tgal sebatang pensil, sekotak tisu & buku dftar.... Dgn rela hati die ngemas tmpat aku... Nak ngemas sangat gayanyer.. Tmpt ko sdri ko x ngemas.. da mcm sarang tikus... dlm locker ko yg srabut tu ko buat x nmpak jek yek... Ko buat mood aku SPOIL ari ni... Sape yg kenal aku (termasuk family aku n hubby aku) xkan sntuh barang aku tnpa pengetahuan aku.. Sbb mmg PANTANG aku barang aku ni org pandai2 alehkan...... Geram ni... Ade kang aku buat keje diluar kewarasan aku... Disebabkan prangai ko ni lah... Aku rase nk resign,... SABOR JEK LA!!!!!

Sunday, 14 April 2013

nasi lemak

Hari ni dalam sejarah aku breakfas awal giler.. Puncanya perott aku bkroncong mtak diisi.. Mlm td x makan nasi.. AKu makan pavlova jek... SDebab itu la pg2 lagi perut ku mtak diisi... & tengahari kang akk aku suh mkn kt umah die.. Ari ni ade tmpahan katering lagi.. Nasi putih+asam pedas ikan+sayur air+ulam+ikan masin +sambal belacan.. Mantop beb.!!


Pavlova lagi???

Tengahari kang aku nak g amik pavlova.. Pavlova ni di tempah oleh my bff mucuk masam.. Ain.. dan kak Taksiah.. Thanks sbb sudi beli ngan aku..... Pada yang berkenan tu... Leh hubungi sy kt pesbuk k,.... Lalalalaa


pavlova untuk ditempah

Saturday, 13 April 2013

Lapar mengenangkan nasi minyak....

duhai perot... sabar la... sejam jek lagi aku nak balik.. pasni leh g umah akak aku... melantak sepinggan dua nasi minyak seblum tunggu hubby sampai... adei.... class br jek abes... time2 gini die nak lapo.. sabo2.... sejam jek lagi... dah kol 5... mari mnyibukkan diri dengan report bagai...........


Nasi minyak

Ni nasi minyak ni peberet aku tau.. Sekali lagi PEBERET AKU!!.. hehehhe lg2 nasi minyak + ayam masak emrah... Sodap kau!!! hehehehe ari ni aku makan nasi minyak... Sebabnye akk aku dapat catering masak.. & die da bg tau aku semalam... Suh aku dtg mkn kt umah die.. itu bisa diatur... kalo pasal makan nasi minyak pape pun aku sanggup.. hahahahha....



Malas..

aku paling malas nak edit gambo... hehehehehe buat mase ni xde mood lagi.. Tadi br jek edit 5 keping.... Bukan edit bagai... just adjust brighness & contrass..... 6 folder lagi kau x diedit.. start dari folder aku nikah, sanding, pengkisahan sejarah, hari keluarga waris, cameron part 1 & 2.. & wedding shah.... skang ni masih mencari mood bagai... Help!!! sume tertunggak lame dah.. hehehehe


next trip... -Pulau Pangkor-

Hurm. Kalo adeumur lagi.. Aku harap next trip boleh ler g Pulau Pangkor... Tapi x leh nk mengharap sangat la.. Sbb mase ni abg anak sdra aku baby lagi... Jadi kalo nk g pun x tahu bulan bape kan..... Diorang kate Pangkor ni best.. Tapi aku x tahu ler plak... Sbbnyer x pnah g.. Sape2 yang tahu Pasal Pangkor leh le bg tau aku.. Leh aku tahu ape agenda yang boleh dibuat nanti.... x gitu??? hehehehee


lense CANON 1000d

Aku mencari elnse standard canon aku.... Bukan ape lense aku tu da rosak.. Masih elh dipakai tapi bila amik gambor die retak seribu.. Sebbnye lense aku tu da retak.. Dan skang dlm proses mcari... 2nd pun xpe la...senang nk amik gambor.....



Friday, 12 April 2013

aneka jenis sambal....

Terliur bila berborang ngan geng CCMSB pasal makanan... N topik yang hangat dibicarakan hari ini ialah isu sambal.. macam2 jenis sambal.. Aku yang ngah update status ni pun bape kali telan air liur.... ade kang balik kang aku wat smbal... tp kena undi plak nk wat sambal mane.... hehehehehe

sambal belacan

sambal mangga

sambal nenas

budu

cencalok

sambal tempoyak...