There was an error in this gadget

Tuesday, 26 March 2013

Berjalan lagi

Ni mase b4 kawen dulu.. sajek jek bjalan di petang hari.... pastu bile da kawen ni.. xde mase sgt da nk bjalan..... kojer.... sok jek la dpt bjalan pun... :P

Pantai penyabong

Rehat seketika

Balik ler

Melaka


Hari tu g KL.. dari Kl ke Melaka.. Siap jek keje kt melaka... Jalan2 la kan.... Kitorg g Dataran Pahlawan kt Melaka... Syokk wo.. PAstu pekena coconut shake Klebang... ngan Kak Sheema... skali hadap nasi lemak 2 bungkus ko!! malas nk ckp banyak... korang tgk jek la sdri.....


Possing dulu

seblom mendaki (mendaki la sgt)

A Famosa

Before balik

Sunday, 24 March 2013

Birthday Wisyah

Hari ni celebrate Besday Nuradriena Darwisyah.. Anak angkt aku.... myambut ulang tahun yg ke 5... Dan kt bawah ni ade gambar... Sory sayang, baba x dpt datang.. baba keje.. Mama pun x leh mama... Mama keje....

With Mak

My BFF

Hpy BDay anak mama

Adik2 mjamu selera

Mama, Ibu & Umi

Nuradriena Darwisyah

Atok, Aku & Mak

Adik & Aku

Rindu meniaga Bazar Ramadhan

 Dah 2 tahun berturut-turut aku tolong cousin aku meniaga kat bazar.... seronok wei.... tengok gelagat orang... ade gak la yang pandang rendah kat kami... Almaklum la... mybe bagi diorang, orang yg meniaga bazar ni jenis budak x abes skolah.. kdang2 sambil diorg membeli, ayat diorg leh bikin sentap!!! Tapi sabo ajek la kan... pape pun aku sronok.... tp tahun ni aku x dapat tolong kazen aku lg.... Sorry yek kak Ana......

Tugas aku di bazar

Bile sengal da datang

x beli kami tibai



DYMM Sultan Johor 

DYMM Sultan Ibrahim melawat bazar


Lemang (xde kaitan pown)







Sambut menantu

semalam 23.03.03 mjlis sambut menantu Shah & Nyta... Aku ni merangkap mak sedara... tolong la sket2.... x tolong kang ade yg mengata... Tuan umah x mengata tp org lain kang bbunyi... ye dok??? Aku mls la nk ckp byk... tgk jek la pic yg ade kt bawah ni.....
Menyiapkan mkn biadap... eh salah... makan beradap

Nurul, Kak Zana, Aku & Siti
Aliff & Bull

Penganten mkn x hengat dunia!!!

Org selesema (Sham)

Geng CBC -PI1M-

Saturday, 23 March 2013

Bile kami bergabung....

x kira dimana-mana.. especially kenduri kawen umah sedara mara (sbb time ni br sume dapat bkumpul) bermulah la kisah posing memosing (pantang jumpe camera. x kisah la sape punye pun).. hahaha baik yg tua muda kecik atau besor.... tgk jek la pic2 kt bawah ni...


Mase wedding Mona & Amin 2011

Raya 2011 -kt taman pun jd-

Shopping raya 2011 -ribu riban abes kt sni-

merayap di petang hari.. -sengal-

Friday, 22 March 2013

Pavlova utk tempahan???

Pavlova.. da mula jatuh ati kt menda ni sejak 1st time makan die...hehehehe.. anda berminat.... leh msj aku yek.. bnda ni akzen aku yg buat... aku blum menuntut ilmu lg utk buat bnda ni.. kalo rase ngidam.. bkenan leh pm aku k... lalalalla


berminat???

Hadiah...

Siap sudah membungkus hadiah utk anak angkat aku (Wisyah) & Anak2 sedara aku (Ain & Anas).. bsday wisyah nk celebrate ahad ni.. Bsday Ain plak ujung bulan ni... Bsday Anas lmbat lg... Bulan 6 nanti... Tapi da menjadi kebiasaan... kalo besday kakak Ain.. Si Anas pun dapat hadiah... begitulah sebaliknya....

Dari Atok & Nenek utk cucu2nya

Dari Mak Su (aku ler) & Pak Su utk Ain & Anas

Dari mama & baba utk Wisyah

Bile kami bergabung....

x kira dimana-mana.. especially kenduri kawen umah sedara mara (sbb time ni br sume dapat bkumpul) bermulah la kisah posing memosing.. hahaha baik yg tua muda kecik atu besor.... tgk jek la pic2 kt bawah ni...
wedding mona 2011

shopping raya 2011

Raya 2011

Bosan di kala petang

wedding kak yun 

Family Angkat

Beruntungnyer aku ade family angkat... dari kcik lagi aku family Angkat... Yg jaga aku mase kecik Bak & Arwah Mak.... Pastu bile diorang da pndah aku dijaga plak Oleh Mak Jah & Abah Haron... Diorang ni keje Hospital.. same ngan mak n abah aku... Jd diorang rotate la....Mak Jah & Abah Haron Ade sorang ank.. Abg haris... merangkap abg aku la kan...... sbb tu aku dijadikan ank angkt diorg... sbb diorang xde ank pmpuan.... & secara x langsung aku jd ank angkat Cik Mat & Cik Non (ayah&ibu)... sbb diorg bjiran ngan aku... n kalo x duk umah Mak Jah.. Aku duk ngan diorg. Dlm family ni aku merangkap kakak @ anak yg sulong... hahahaha. Almaklum la.. Family angkat ni terjadi sbb faktor kerjaya,,, Mak & Abh aku bkerja cr rezki..... Luv u all.....
Aku, Mak bersama Ibu, ayah & Adik2...

Mak. Abah, Abah Haron & Mak Jah

Abah Haron, Mak Jah & Aku

Thursday, 21 March 2013

Koleksi Jelita Hawa


hari ni nak citer pasal 1 lg tempat yg aku pernah kerja dulu... Kat tunas manja mersing... Bos aku Abg Zam dan Kak Sal... walaupun skang aku dah x keje ngan diorang... dan kedai pun dah ditutup.. aku still baik ngan Kak Sal n Abg Zam......


Aku ngan Bai, Ika, Yana. Sha & Zara


   Gambar yang pertama dari kiri tu gambar aku ngan Baizura,.. Aku n Die keje 1 kedai... kirorang jga aksesori utk pompuan... beg pun kitorang jual... kalo xde keje aku dok bgmbar ngan die la....
   gambar yg ke dua gmbar aklu dengan Ika... kedai die ni dekat situ jugak.... jaga kedai mak die... Jual baju krung,... skang ni pun kedai die x bukak dah
  Gambar yg ke 3 tu plak Ialah Yana... Die ni akk pd Ika.. DIe ni pelakon n model majalah..... Name glamer die Yang Yana....
 Yang ke 4 & 5 plak aku ngan Sha & Zara.... Diiorang jage kedai baju... bos diorang ni bos aku lah jugak... hehehehe... Rindu r time keje sni.... bergelak ketawa nyakat orang,....

Wednesday, 20 March 2013

Ain Hana & Anas Haikal

Dua orang anak sedara yg kecik.... hehehehe 4 orang lg ank sedara da beso2 belaka..... da skolah pun... Rindu kt budak berdua ni... X lama lagi diorang akan dpt adik... Alhamdulillah... Dulu aku pernah duk seketika dengan abg aku merangkap daddy budak berdua ni... Bila da balik Mersing... Rindu ngan keletah diorang... Rindu sangat!!
Ain Hana Syafiah

Anas Haikal

Kakak & Abang.. Adik coming soon (tunggu bulan 9)...

Kenangan

Dok tengah belek2 gambar dekat fb.... tibe2 teringat gambar ni.... mase ni aku br lepas abes blaja.... jd keje utk cari duit blnje la....... walaupun penant kerja sni... tp aku suka,... sebab byk pengalaman berharga yg aku kutip... dan aku amat rapat dengan Ziela... die pun da kawen ngan school mate aku.... dan br jek dpt baby mgu lepas.... Nur Airin Balqis Binti Shahrizal... sorry aku x dpt jengah ko.... tunggu aku cuti k....

Ngok Ngek 1
Ngok Ngek 2
Aku & Ziela