There was an error in this gadget

Monday, 22 December 2014

21.12.2012-21.12.2014

salam.. semalam genap usia perkahwinan aku yg kedua.. kejap jek kan.. rase mcm br jek dinikahkan.. hehehehe pape pun alhamdulillah.. sbb masih btahan hingga ke hari ni.. harapnye bkekalan hingga ke akhir hayat.. dan smoga dikurniakan zuriat sdri.. insyallah...


Tuesday, 21 October 2014

family dinner n celebrate bday aku..

19 oktober  genap umor aku yg ke 27.. mlm tu aku, mak, family akk aku, kazen aku n pekerja kazen aku dinner bsama... makan kt ekdai akzen aku.. KZ FANI CAFE.. ditaja sepenuhnya oleh kak Ana n ABg KAssim... hehehehe pape pun mekasih yg wish bday kt saya....... sayang korang sume.....









Bila si kepala ngok ngek berkumpul....

MAcam2 hal jadi bile da bgabung.... hahaha sempena menungu geng johor sampai dalam tghari.. Pagi tu ade program derma darah bersama hospital mersing... Kami kelab2 kereta datang untuk memeriahkan majlis... hehehehe Rentung muka.. Ape xnye, location tepi pantai.. pastu petang tu geng johor buat sukaneka kt pantai.. mmg x dpt dielakkan la... hehehe ape2 pun ttp meriah...... bila mlm mnjelma.... chewah... geng johor ade buat bbrp aktiviti bsama pddk kg air papan dan kelab2 kereta mersing..... meriah ko.... banyak acara dipertandingkan... dan.. yg pnting...... dapat kawan2 baru.......






Tuesday, 23 September 2014

♥ ♥ Inspired Charm & Pendant Red ♥ ♥

assalamualaikum......
sy nak promote barang.. heheheh dijual oleh sepupu baik sy yg comel tu.. Sis Mahyun Wahab...
Sesiapa berminat... Harga 1 barang RM18 tak termasuk postage........ sesiapa berminat boleh berhubung terus ngan Mahyun aka kak Yun.. bleh msj, call n whatsapp kt no die... 012-4691106 bg saje no kod.. kalo nak tanye saje pun boleh....


















air terjun kota tinggi

seumur hidup.. 1st time datang sini.. sadiskan.. hahaha padahal mersing ngan kota tinggi x jauh mane pun..... kihkihkih... memandangkan 16 september tu public holiday.. Aku plan ngan hubby g la air terjun ni.... Kena bayar ko...!! hehehehe nk masuk pnye pasal.. xpe la.. byr pun bayar la.... dewasa RM7.50 sorang.. parking 3 rgt... total sume 18 hengget......Hari cuti.. orgnye pun ramai.... mula2 nk amik pelampung... skali kena byr lagi... xpe2.... x yh amik... naik smpai atas.. org penuh..... turun tngkat ke 2 pun penuh.... last2 aku mandi kt tmpt ke 3... tu pun ramai org.. tp leh selit2 lg la.. jnji dpt mandi... 1st time kononnye g air terjun kota.. duk situ x smpai 2 jam je.... pastu nak balik... hehehehe  yg lemaunye.... bile nk salin baju tu.. mak aih.. bderet nk tgu salin baju dlm toilet.... org ramai.. toiletnye x byak.. lenguh gak la nk menunggu,..... kt sni pun ade chalet.. tp x tau la plak hrga chalet die brape.... kedai makan pun ade 1 jek kt sni.. makanan luar katenye x leh bawak masuk... tp kt kuar waterfall ni bderet la gerai2 jual air, hotdog, kropok bagai..... mls nk citer banyak2... pnat da nk type... leh gitu? hahahaha

berderet yg nk masuk sini...

kena pakai tag ni....

peace yow!

seblom balik... hahahaha

Monday, 22 September 2014

Belangkas Mahkota Terhangat Di Kota TInggi

Kedai ni cukup terkenal dengan nama belangkas mahkota.. Korang tahu tak belangkas mcm mane... Dulu mase kecik arwah abah slalu bakar jek.. Pastu makan telur die.. Tapi kat kedai ni.. Die siap masak ko... tapi pedas la... Sape yg x tahan... no comment... hehehe tapi banyak lagi lauk lain... mAcam siput pelik2... Kadang x pnah jmpe pun die ade masak... Tapi masa aku pergi hari tu lauk da banyak habes.. Aku amik lauk kupang sikit, belangkas sorang makan, asam pedas ikan keli sorang mkn.. pastu sayur sket... Ape lg ekh.... harga pun aku x tahu... sebab encik hubby bayar.. aku tolong makan jek... hahahahah slain tu ade jugak die jual lauk kari ayam kampung...... Nanti nak pergi lagi... Makan belangkas wooo..... Kalo nak pergi jangan lambat2... nanti lauk abes... hehehehe gambar makanan yg aku order x smpat snap.. Sbb da lapar sgt.... hehehehe
Orang sentiasa penuh.. Kadang2 kena tunggu untuk dapat meja

Gerai Belangkas MAhkota Kota Tinggi

Sunday, 21 September 2014

Battle Of autoshow

walaupun da dekat sebulan berlalu.... aku br nak hapdate.... bz betul aku ni..... hehhehe ntah ape yg bz sgt ntah...... hehehehehe ni battle ni blangsung 30 n 31 ogos.... meriah... tp tgk aku... rentung da kulit aku.. hAHAHA.... mane tidaknye..... tgh panas kot... hehehehe mls nk citer panjang.... citer pun da lame..... hehehehe
ekzos berapi...

limborack...

urusetia pendaftaran

ketua juri

kami..... kepenatan... kehitaman.... kerentungan...

one aveneu busker

Kalo aku g JB mesti wajib pergi bazar karat... Kalau da pergi bazar karat tu... Mesti kena tengok one aveneu busker ni.. SUara die best.. layan lagu die dulu.... biasenye lepas pusing2 baru aku stay kt tempat die ni... pas layan lagu balik la..... kalo yg nak tengok page diorang kt pesbuk... Just type one aveneu busker... begitu gak kalo nk tgk die nyanyi kat youtube... aku malas bg link.... internet sini mcm sipuuutttt... lambaT!!! hehehehe aku banyak lg nak cerita.... banyak sgt pending cerita.... bz bebenor ngalahkan YB katenye...
Suasana BAzar Karat

One aveneu Busker.. pak cik n mak cik tu sporting seh.......

Tuesday, 26 August 2014

Meeting sana sini

Semalam ade meeting ngan ADO dan beberapa wakil jabatan tentang pelancaran Program Battle Of Autoshow.. MAse meeting x smpt snap gambor.. ALmaklum la.. BZ meeting katenye.. Hahaha... Dengan meeting ni hope program yang akan dilaksanakan nanti bjalan dengan lancar.... Dan part paling best.... Makan-makan.. NAsi lemak ko!!! hahahaha yg penting mkn free... ye dok? hahahaha



Doakan semoga semuanya selamat dan salam takziah untuk yang telah pergi..

Pagi semalam.. Masa aku nak g kerja.. Jiran aku bg tau.. die sekeluarga nak g KL.. Anak die (aku panggil kak long) dan suaminya kemalangan jalan raya ketika nak g kerja.. Dengar cerita suaminya hingga kini koma.. Dan kami jiran2 masih menunggu cerita terbaru dari mereka.. Hope semuanya selamat..


Dan pagi tadi.. dapat 1 lagi berita.. tapi berita kematian.. Orang 1 taman aku... Tapi meninggal di JB.. Umah anaknye kot kalau x silap.. dengar kabarnya lepas zohor nk dikebumikan di Mersing. Baru semalam aku berborak ngan anak die yang name Ikin tu.. Xpe lah.. da smpai mase masing-masing.. Masa kita, kita x tau plak mcm mane kan........